mynewspapers.net

Hur man fixar hål i botten av en elektrisk spis

Hur man fixar hål i botten av en elektrisk spis


Efter år av användning, kan hål bildas i en elektrisk spis. Livsmedel som bränna på spisen eller rost bygga upp kan orsaka detta. Det kan vara mycket farligt att lämna dessa hål ensam och fortsätt tillagningen på hällen. Om fett eller andra livsmedel faller i hålet, kan man fånga i brand. Du bör undvika matlagning på spisen tills det repareras, och fixa hålet så snart som möjligt.

Instruktioner

• Att förbereda för en säker reparation, stänga av gastillförseln till spis och koppla ur den. Också, ta av locket som täcker kaminen.

• Rengör hålet genom att bryta bort några rostiga områden som har fyllt den med tång. Slipa ner i hålet för att få ut härdade ämnen spärrningen den. Använd en fuktig pappershandduk för att rengöra området runt hålet för att se till att tätningsmedlet fastnar ordentligt.

• Tillämpa värmetålig epoxi på hålet med en kniv. Använd en spackel, som kan köpas på någon järnaffär. Låt epoxin för minst 24 timmar.

• Slipa ner den reparerade hål att få bort all överflödig epoxi. Torka sedan ner området igen med en fuktig pappershandduk.

• Sätt på locket tillbaka över spisen. Slå på gas och El källan till kaminen.