mynewspapers.net

Hur man fixar ett HP skrivhuvud

Hur man fixar ett HP skrivhuvud


Problem med utskriftskvaliteten kan uppstå när ett skrivhuvud blir delvis igensatta med torkat bläck. Om torkade bläcket inte tas bort från skrivarhuvudet, kan mer bläck bygga upp tills skrivhuvudet blir helt tilltäppt. Hewlett Packard har installerat en självrengörande funktion på sin skrivare, men om täppa är allvarlig nog, skrivhuvudet kan behöva rengöras manuellt.

Instruktioner

Självrengörande

• Se till att skrivaren är påslagen. Håll ned strömknappen medan samtidigt trycka på Avbryt knappen för att välja önskad nivå av rengöring.

• Välj Avbryt en gång för den första rengöring nivån. Tryck på Avbryt-knappen två gånger och sedan knappen återuppta för den andra rengöring nivån. Tryck på Avbryt-knappen tre gånger och sedan knappen återuppta för den tredje rengöring.

• Ta bort fingret från skrivarens strömbrytare. Skrivaren kommer att utföra den självrengörande processen och sedan skriva ut en konfigurationssida. Kontrollera sidan för att säkerställa utskriftskvaliteten frågor har lösts.

Manuell rengöring

• Slå på skrivaren. Vänta några sekunder tills skrivaren kassett transport börjar flyttar till centrum av skrivaren och dra ur nätsladden.

• Öppna skrivarens luckan och ta bort skrivarhuvudena.

• Rengör kontaktpunkterna i skrivarhuvudet med en mikrofiberduk, se till att helt ta bort alla ink uppbyggnad. Torka inte munstyckena på undersidan av skrivarhuvudet.

• Blöt en bomullstuss med destillerat vatten och rengöra försiktigt resten av bläck resterna från av skrivarhuvudet kontaktpunkter. Vid inte munstyckena på undersidan av skrivarhuvudet. Gallrat skrivarhuvudet och våta en ren bomullstuss ner med destillerat vatten.

• Rengör skrivarhuvudet kontaktpunkterna inuti skrivaren, och se till att ta bort alla ink uppbyggnad. Vänta 15 minuter för de rengjorda områdena som helt torr. Sätt tillbaka skrivarhuvudena och Stäng skrivarens luckan. Anslut nätkablarna tillbaka in i väggen. Om utskriftskvaliteten frågor fortsätter, köpa en ersättare skrivarhuvudet.