mynewspapers.net

Hur man fixar ett hål i en tröja

Hur man fixar ett hål i en tröja


Om du har en stickad tröja som har hamnat i ett tillstånd av förfall, behöver du inte kasta bort det eller slänga det i en trasa hög. Få ut din sömnad och stickning leveranser och kalla din fix-it-kompetens. Du kan göra denna tröja redo att bära på nolltid. Oavsett om du använder en quick fix att stänga upp hål eller mer komplicerade metoder av lappa det upp behöver ett litet hål i en tröja inte innebära slutet för dess liv.

Instruktioner

Sy det stängt

• Placera tröjan på ett bord framför dig med hål fram och centrum. Dra försiktigt på alla lösa trådar att ta bort dem från hålet.

• Trä en längd av garn på ett broderi nål. Det garn du väljer bör vara, helst i samma garn som används för att göra tröjan. Om inte, försök sedan att matcha färg och garn materialet innehåll så nära som du kan.

• Få garn och nål upp från insidan av tröjan nära hålet. Väva nålen och från alla stygnen runt hålet, kommer i ordning från en punkt i cirkeln hela vägen tillbaka runt till den.

• Sticka nålen tillbaka ner inne i tröja och dra försiktigt för att stänga hålet. Tie en knut i de två ändarna av garnet du använde i reparation och sedan använda nålen för att väva dessa garn slutar i på insidan stygn av tröjan.

Patch hålet

• Låg tröjan ut framför dig på ett arbetsbord och ta bort alla lösa delar av garn med fingrarna, försiktigt så att inte riva upp tröjan.

• Använd en stickning nål för att plocka upp den nedersta raden av stygn i området hål. Trä nålen genom stygnen från vänster till höger, med peka av nålen åt höger.

• Sticka längs raden av stygn, sedan vända försiktigt tröjan med nålen fortfarande i det så att du kan sticka eller sticka i raden, beroende på stitch mönstret av tröjan själv. Upprepa detta steg tills du har sticka en liten färgruta tröja tyg som är stor nog att fylla hålet.

• Trä svansen av garnet på en nål broderier. Passera nålen fram och tillbaka mellan stygnen som är fortfarande lös i tröjan högst upp i hålet och stygnen som är levande på din stickning nål. Gå fram och tillbaka över längden på nålen från vänster till höger medan du arbetar.

• Sticka nålen tillbaka innanför tröjan att säkra sömmar. Gör en liten rad stygn längs varje sida av hålet för att säkra plåstret i dess ställe, sedan väva in lös garn ändarna på insidan av tröjan.