mynewspapers.net

Hur man fixar ett bilfönster som är ur spår

Hur man fixar ett bilfönster som är ur spår


En av de vanligaste smärre problem som förare är ett fast fönster. De vanliga problemet är att fönstret har smet från sitt spår i dörrkarmen. Om ett fönster är manuella eller elektriska, den rör sig upp och ner via rullarna på ett spår. På grund av sin enkelhet är detta en av de enklaste problem för en bilägare att ta itu med i sitt eget garage.

Instruktioner

• Studera ett diagram över bilens dörr. Kontrollera din instruktionsboken, eller se vad som finns tillgängliga på biblioteket eller online. Skruvarna som håller en dörr panel på plats kan vara dolda eller svåra att nå, och en reparationshandbok kan hjälpa dig att förstå hur ta isär dörren.

• Skruva loss och flytta fönster vevar, armstöd, mugghållare och eventuella andra bilagor på dörrpanelen. Ta bort skruvarna att säkra dörrpanelen till dörren.

• Ta bort dörrpanelen. Kontrollera om fönstrets rullarna är uppradade i sina spår.

• Undersök rullarna. Om de är slitna, kommer att du behöva ersätta dem. Du kan få nya rullar genom återförsäljare eller en specialitet eftermarknaden.

• Justera fönstret och rullarna i spåret ordentligt. Felaktig eller otillräcklig smörjning är ofta orsaken till off-track rullarna, så det är det sista du vill ta hand om innan du sätter dörren tillbaka tillsammans. Rengöra alla smuts, fett och damm från fönstret utrustningen. Smörj rullarna och spåren med vit litium fett.

• Säker dörrpanelen över insidan av dörren. Installera om fönstret rullen, armstöd och andra bifogade filer.