mynewspapers.net

Hur man fixar en Whirlpool vattenvärmaren som inte är belysning

Hur man fixar en Whirlpool vattenvärmaren som inte är belysning


Felsöka ett par artiklar för att fixa en Whirlpool vattenvärmaren som inte är belysning. Gas varmvattenberedare fungera genom att värma vattnet med en flamma. Om att lågan inte ljus, det finns vissa korrigeringar som krävs för att få din bubbelpool varmvattenberedare drift. Innan du arbetar på din varmvattenberedare, kontrollera med verktyget företaget och det finns gas till bostaden. Om gas-tjänsten är aktiv, har den nytta företag checken för någon smuts i gas raderna.

Instruktioner

• Kontrollera det pilot-ljust för en låga. Lågan på piloten ljuset måste bränna att värma termoelement, skicka en elektrisk laddning tillbaka till gas kontroll ventil/termostaten. Utan pilot-ljust, gas kan inte flöda den brännaren församlingen och det lyser inte. Nytt ljus pilot ljus och kontrollera din brännare för en låga.

• Vrid termostat ratten till en högre temperaturinställning. Om termostat ratten, ligger på framsidan av gas kontroll ventil/termostaten, sätts för lågt, inte tillräckligt med gas kommer att flöda genom mångfaldiga röret. Utan gas, kan inte brännaren lätt.

• Byt ut termoelementet om den är skadad. Om termoelementet är tilltrasslad eller böjd, inte kan den elektriska laddningen rinna tillbaka till gas kontroll ventil/termostaten. Stäng av vattenförsörjningen värmare gas vid avstängningsventilen ligger på gasröret leverera gas till varmvattenberedaren. Tryck från dial stopp som håller kontrollvredet gas från att vrida medan du stänger av gas kontrollvredet på gas kontroll ventil/termostaten.

• Ta bort de två skruvarna, släppa ytterdörren som täcker förbränningkammaren och gas rör till varmvattenberedaren under gas kontroll ventil/termostaten. Ta bort de två skruvarna som håller många dörren till vattentanken.

• Skruva loss termoelement från gas kontroll ventil/termostaten, vrida muttern medsols med en skiftnyckel. Frigöra många röret och piloten från gas kontroll ventil/termostaten, vrida nötter moturs. Dra igniter kabeln ur växeln tändaren.

• Ta grenrör röret i handen och tryck ner mot marken som gratis två rören och termoelement från gasa kontroll ventil/termostat. Dra den mångfaldiga församlingen från förbränningsrummet.

• Pop ut den tvådelade tråd kontakten håller tändaren tråd och termoelement genom mångfaldiga dörren med en flat skruvmejsel. Blow konserverad luft genom mångfaldiga röret att bekräfta det finns inget igensättning den.

• Dra termoelement från pilot församlingen fästet bifogas brännaren församlingen. Ren den pilot öppning med konserverad luft och böter-grit sandpapper innan du byter termoelementet. Trä det nya termoelementet genom mångfaldiga dörren och skjut in det i pilot församlingen fästet, att se till att spetsen på termoelementet sträcker sig 1/8 till 1/4 tums förbi den pilot öppning.

• Ersätta tvådelad kabel-kontakt runt igniter tråd och ersättare termoelement och fäst sändaren tillbaka in i insugningsröret dörren. Skjut in brännaren församlingen i förbränningskammaren och fäst den mångfaldiga dörr församlingen vattentanken. Återanslut grenrör röret, igniter tråd, pilot röret och termoelement till gas kontroll ventil/termostaten.

• Slå på vattenförsörjningen värmare gas på den avstängningsventil ligger på gasröret leverera gas till varmvattenberedaren. Bekräfta temperaturkontroll vrids till den lägsta inställningen. Vrid kontrollvredet gas på gas kontroll ventil/termostaten till pilot inställning. Tryck på reset-knappen till vänster om gas kontrollvredet samtidigt som du trycker knappen igniter. Vrid kontrollvredet gas och vända temperaturen till din önskad inställning. Byta ytterdörren över gas rören och mångfaldiga dörren.

• Kontakta en rörmokare har gas kontroll ventil/termostaten ersättas om efter dessa reparationer din bubbelpool varmvattenberedare inte tänds. Ersätter gas kontroll ventil/termostaten måste urkoppling av gasledningar till varmvattenberedaren.