mynewspapers.net

Hur man fixar en våt Cell Phone skärm

Hur man fixar en våt Cell Phone skärm


Om din mobiltelefon blir våt, måste du torka den omedelbart för att förhindra att fukt skada den. Torkning i telefon är det enda sättet att fixa en våt cell phone skärm, och det tar mer än att bara torka fukten bort. Fukt, vare sig från regn eller telefonen tappas i vatten, arbetar sig snabbt insidan till elektronik. Gör inte det vanliga misstaget att försöka torka telefonen med en hårtork, som det kan göra saken värre. Det finns ett bättre sätt att göra det rätt.

Instruktioner

• Omedelbart öppna baksidan av telefonen och ta ur batteriet. Om telefonen använder ett SIM-kort, ta bort det också.

• Torka av ytan i telefon torrt med en pappershandduk. Se till att du blot inuti batterifacket. Kontrollera att du torka men inte blot när du torkar telefonskärmen. Att trycka på skärmen samtidigt blotting kan orsaka skador på den.

• Använd en burk med tryckluft, liknande den typ som såldes för att rengöra datorns tangentbord, torka kvarvarande fukt i telefonen. Spraya luften över hela telefonen tills du kan inte längre se alla våtutrymmen.

• Häll ett lager torrt ris i botten av en skål. Lägg din mobiltelefon på riset. Helt täcka telefonen med mer torrt ris och lämnar telefonen i skålen över natten. Riset kommer att dra och absorbera kvarvarande fukt.

• Ta bort telefonen från riset. Använd tryckluft för att rengöra telefonen av ris damm. Sätta i Sim- och batteri tillbaka i och driver telefonen på. Om telefonen inte fungerar eller om skärmen inte visar menyerna ordentligt, sedan du torka inte telefonen så fort du behövde och telefonen måste ersättas.