mynewspapers.net

Hur man fixar en trasig dragkedja på stövlarDet är alltid frustrerande när dragkedjan slutar fungera på din favorit par stövlar. Du kan inte bära stövlar utan dragkedja, men det verkar som ett slöseri att kasta stövlar på grund av en trasig dragkedja. Sko verkstäder kan dessutom ta ut mer än stövlar är värda för reparation. Lyckligtvis kan du lära dig att fixa eller ens ersätta trasiga dragkedjor för att göra dina stövlar så gott som ny.

Instruktioner

• Räkna ut varför dragkedjan fungerar inte, eftersom detta kommer att avgöra de steg du behöver ta mot att göra reparationer. Om fliken pull saknas (fliken pull är den bit du grepp för att dra dragkedjan upp och ner) kan du enkelt ersätta den. Kolla in Tygaffärer att hitta en ersättare pull tab som matchar boot dragkedjan. Använd ett par tång för att bända öppna kronan, som är den bit som innehar fliken dra Infoga ny pull tab och nypa kronan stängd tills fliken handtag är säkert.

• Undersök reglaget kroppen av blixtlåset (där dragkedjan glida igenom) om dragkedjan verkar vara halkar eller fånga på tänderna eller om tänderna inte stänger när du försöker zip din boot. Om reglaget kroppen verkar pried öppna så att klyftorna mellan metall sidorna inte är parallella, kan detta vara orsaken till ditt problem. Använd ett par tång pressa metall sidorna tillbaka i position så att sidorna är parallella, med ca en 1/8 cm lucka mellan dem.

• Titta på dragkedjan för problem. Dragkedjan som blivit smutsig eller igensatt med skräp orsakar ofta dragkedjan att hålla fast eller sluta arbeta helt. Använd en gammal tandborste till ren smuts ur dragkedjan av skrubba tänderna i både i öppet och stängt läge. Undersöka dragkedjan för fångade tyg eller tråd om det inte verkar vara någon smuts. Använd tång för att dra trådar eller bitar av tyg av dragkedjan, och använda sax för att klippa bort bitar i vägen för dragkedjan.

• Kontrollera för trasiga tänder i dragkedjan om ingen av de tidigare reparationerna har arbetat. Det finns inget sätt att fixa trasiga tänder, så du kommer att behöva ersätta dragkedjan. Hitta en dragkedja som matchar din start på din lokala tygaffär, och se till att det inte är för kort. Längre dragkedjor kan alltid kortas. Mät längden på dragkedjan i din boot.ini och ta bort dragkedjan genom att skära söm trådarna och dra dragkedjan ut. Om din nya dragkedja är för lång, skapa stopp på rätt längd genom att sy i slutet över dragkedjan upprepade gånger. Avskurna överskott dragkedjan med sax under sömmen.

• Sy nya dragkedjan till din boot. Eftersom stövlar är vanligen tillverkade av läder eller lika tunga material, behöver du tyngre nålar och kraftig polyester tråd. Installera en läder nålen före sömnad om du använder en symaskin, eller köpa en tung hand-synål. Använda en symaskin, hålla zipperkant tyg på plats längs den ursprungliga söm och kör en ny söm ner varje sidan av dragkedjan. För att sy för hand sömmen placering kommer att vara samma, men du kanske vill använda en fingerborg för att bistå i att driva nålen genom lädret att förhindra halk och nål punkteringar.