mynewspapers.net

Hur man fixar en tår i soffan tyg

Hur man fixar en tår i soffan tyg


Ersätta en soffa kan vara mycket dyrt. Lyckligtvis, soffor kan uthärda massor av slitage. Om din soffa har en reva i tyget, kanske du inte säker hur till reparera den diskret eller utan att skada den längre, annat än med en slip täcka. Men det är möjligt, och fastställande dessa tårar är också ett smart sätt att lägga till nytt liv i en vintage soffa.

Instruktioner

• Bedöma skadorna på tyget. Om revan är tunn och inget tyg saknas, bör reparation vara ganska enkelt att göra. Dock om revan är betydande och tyg saknas från det skadade området, kommer du behöva reparera den med en patch. Detta kommer att göra hålet i tyget ser mer märkbar.

• Ta bort tyget från soffan där så är möjligt. Om revan är på en kudde med en med blixtlås stängning, skjut ut kudden och vända materialet inifrån och ut. Om revan är på tyget bifogas i soffan, kan ta bort det inte vara ett alternativ.

• Sy revan stängd. Om du kan ta bort tyget från dynan, vända kudden inifrån och ut och sy revan från insidan av materialet. Om ta bort tyget inte är ett alternativ, starta nålen under revan, passerar över till motsatt sida av tyget. Fortsätta att minska klyftan eller sy lapp så att Knut stänga revan är fast under. I stället för sömnad, kan du också limma eller Lägg till en järn-på lagningslapp över revan.

• Limma revan tillbaka tillsammans med en lapp kit i en samordning färg. För tjockare material, såsom vinyl eller läder, är en korrigeringsfil kit som limmas på plats ett bättre alternativ än sömnad. Punktera hål med en nål och tråd kan ytterligare förvärra skador på detta material.

• Skapa en patch för tyget. Om du inte hittar material som exakt matchar din soffa, kan patchning revan vara mer problem än det är värt. Ofta kan en patch vara mer märkbara och fula än de befintliga skador till tyget. Om möjligt, ta tyg från en obetydlig del av soffan, till exempel baksidan av damm rufsar eller områden som omfattas av kuddar. Eller menyfliksområdet kan du skapa en kontrasterande detalj över revan och över ytan av soffan.