mynewspapers.net

Hur man fixar en stekt bil förstärkare

Hur man fixar en stekt bil förstärkare


Om du gillar hög kvalitet ljuduppspelning i din bil, kan du ha beslutat att investera i en premium kvalitet bilstereo med en separat förstärkare. Skillnaden mellan en hög kvalitet stereo med amp och en vanlig bilradio är makt. Typiska bilstereon har en liten förstärkare som driver högtalarna. En separat, dedikerad bil förstärkare är kan köra högtalarna mycket svårare. Detta genererar mer volym. Om din CD-spelare eller radio verkar fungera, men högtalarna är inte generera något ljud är det troligt att det finns ett problem med din bil förstärkare.

Instruktioner

• Felsöka bilen audio system att bekräfta ett problem med förstärkaren. Vrid tändnyckeln så att batteriet är engagerad. Kontrollera volyminställningarna på stereon så att det ger tillräcklig signal till förstärkaren.

• Kontrollera bilen förstärkaren. Om ljus strömindikatorn tänds men förstärkaren underlåter att generera ström till högtalarna, är problemet sannolikt att vara placerad i produktionen skede av förstärkaren. Om power lyser inte kommit på är problemet sannolikt att vara placerad i avsnittet kraft i förstärkaren.

• Skruva loss och ta bort förstärkaren men lämna det fast. Mest separat ampere finns i bagageutrymmet på bilen. Om din förstärkare är stekt det sannolikt på grund av en trasig säkring, kortsluten transistor eller skadade transformator. Men är det smart att kolla för uppenbara orsaker såsom lösa sladdar och fysiska skador först.

• Öppna upp förstärkaren chassit och använda en blixt ljus för att inspektera kretskortet. Ersätta alla skadade kablar och lösa delar. Om du upptäcker någon lös ledningar, koppla loss den och gör en ny anslutning med din lödkolv. Kretskortet inuti chassit kommer att ha en matris med utanpåliggande delar, såsom transistorer och resistorer. Tryck försiktigt var och en att se till att är ordentligt ansluten till styrelsen. Skruva loss kretskortet och vänder den upp och ner. Inspektera lödfogar på basen. Smält alla dåliga lödfogar och göra nya.

• Mät transformers. Din makt transformator tar strömmen från ditt bilbatteri och används för att lägga till makten i ljudsignalen från stereon. Ditt output transformer lägger spänning till den signalen och skickar den till högtalarna. Skador på antingen kan steka din förstärkare. Stänga av tändningen och bifoga din mätare leder den primära lindningen på power transformatorn. Om du får något lägre än tomgång strömmen av bilens batteri, ersätta makt transformator. Om din makt transformator har en sekundärlindningen, testa att alltför. Stäng av tändningen, koppla mätare leads och sätta tillbaka dem.

• Slå på tändningen och kontrollera behandlingen. Då utföra samma test på utdata transformatorn. Om utdata transformatorn ger en lägre läsning än märkeffekt som anges i den amp bruksanvisning, använda en multimeter för att kolla på kortsluten säkringar. Kontrollera varje transistor, börjar med en närmast utgång transformatorn. Ersätta någon som ger en låg behandling.