mynewspapers.net

Hur man fixar en sprucken laptop skärm

Hur man fixar en sprucken laptop skärm


Bane bärbara datorer, spruckna skärmar kan uppstå om du släppa, sitta på eller bara grepp skärmen för hårt. Dock "fixa" en sprucken skärm är missvisande, eftersom när en skärm är sprucken, är det i slutet av vägen för att just skärm. Men kan skärmen ersättas av någon med tid och tålamod att göra det.

Instruktioner

• Besluta om du vill spendera tid och pengar du installerar en ny skärm eller bara kasta in handduken och få en ny dator. Om du behöver köpa en ny, måste du överföra dina data från den trasiga bärbara datorn till den nya. Men som kan vara fulländad, även med en trasig skärm.

• Hitta en ersättare skärm. Detta kan vara den mest tidskrävande delen av hela processen. Köpa en ersättning från tillverkaren rekommenderas inte, eftersom det kostar nästan lika mycket som köper en ersättande laptop. Men en icke-fungerande dator med en intakt skärm kan hittas på en begagnad datorbutik, på eBay eller dock online anslagstavlor.

• Koppla ur både bärbara datorer och ta ur batterierna. Öppna bezel av datorn med bra skärmen först och ta bort skärmen. Detta kräver oftast de små skruvmejslar. Det är där stor omsorg kommer in, eftersom det är ett bräckligt område och kan lätt skadas. Fördelen med att göra detta på andra bärbara är att du kan se hur det sätts samman och hur man bäst kan gå vidare utan att bryta skärmen eller knakande plast på din bärbara dator.

• Ta försiktigt bort är kabeln mellan bildskärmen till moderkortet i datorn. Detta är vanligtvis finns precis bakom området gångjärn. Återigen, detta är ett känsligt område att arbeta i, så se till att du har gott om ljus och arbetar långsamt. Observera också att vissa bärbara datorer har en grundstötning-typ tråd som ansluter till en annan del av datorn. Så leta upp det och ta bort fästskruven.

• Upprepa proceduren med din bärbara dator. Öppna bezel och ta bort skärmen noggrant för att undvika att få skära med krossat glas. Eftersom du har utfört en torr körning på den andra datorn, vet du vad som väntar. Ersätta alla skruvar, covers, tangentbord och ramar i den ordning som du tagit bort dem.