mynewspapers.net

Hur man fixar en sovrumsdörren som inte spärren stängd

Hur man fixar en sovrumsdörren som inte spärren stängd


Kolla gångjärnen sovrum och strike plate innan du går ut och köper en ny dörr eller dörrhandtaget eftersom nuvarande en inte spärren. Ibland med användning skiftar en dörr. Justera dörrens delar ser till att dörren förblir manövreras under en lång tid. Vem som helst kan utföra här quick fix som kräver inga specialverktyg eller kunskap. Inom bara 20 minuter, sovrumsdörren stängs och bo stängda.

Instruktioner

• Använd en stjärnskruvmejsel för att dra åt alla skruvar som säkrar gångjärnen till både sovrumsdörren och SIDOPOST. Dessa skruvar kan lossa, som orsakar dörren att falla något framåt och kastar bort den spärren justering med strike plattan.

• Lossa skruvarna som håller strike plattan att dörrkarmen och titta på det nära att se där spärren träffar. Du bör märka en rub linje på strike plattans yta. Om raden rub visas ovanför låser pläterar hål, behöver hål är övre delen utvidgas för att rymma spärren. Förlänga botten av låser pläterar hål om raden rub är under hålet.

• Håll strike plattan så slutet som behöver utvidgas pekar upp. Vira en trasa runt strike plattans nedre änden--i slutet du inte sträcker ut-- och placera det i ett skruvstäd.

• Gnugga en metall fil fram och tillbaka över i hålet övre kant, att utöka den. Detta gör hålet längre än. När du har utökat hålet, ändra strike plattan på SIDOPOST och spåra hålet med en blyertspenna. Avsätta strike plattan.

• Placera en 1/2-tums mejsel i strike plattan kontur, mot del av dörrkarmen som sträckte förbi strike plattans hål. Knacka försiktigt den mejsel handtag med en hammare för att köra det via dörrkarmen och ta bort den lilla delen till samma djup som resten av hålet.

• Placera strike plattan tillbaka på dörrkarmen. Fäst den på plats med de skruvar du bort i steg 2. Stäng dörren och kontrollera att spärren fångar i strike plattans hål.