mynewspapers.net

Hur man fixar en Sony bak-projektion TV med gul & blå

Hur man fixar en Sony bak-projektion TV med gul & blå


Sony bak-projektion TV ger en stor-screening entertainment lösning för ditt hem eller kontor. Tyvärr, färg problem och gul och blå fläckar och mättnad kan uppstå på Sony bak-projektion TV. Dessa problem kan vara effekten av skadade kablar, elektroniska störningar från andra enheter eller smutsiga linser på insidan av baksidan av TV: n. Du kan felsöka för dessa problem och göra tillfredsställande reparationer utan hjälp av en reparatör. Ingen erfarenhet av Sony bak-projektion TV är nödvändigt.

Instruktioner

• Kontrollera ljud/video-kabeln som ansluter den Sony bak-projektion TV till kabel- eller satellit-mottagaren. Denna svarta kabeln har ett antal mångfärgad pluggar på var och en av dess ändar. Se till att kabeln inte är synligt skadad på något sätt, och att var och en av kontakterna är i god form och inte är böjd. En skadad audio/video-kabel kommer att negativt påverka kvaliteten på din bak-projektion TV display och kan leda till gul och blå mättnad problem och olika andra display oegentligheter.

• Se till att det finns ingen annan motorstarka elektronik i närheten av din Sony TV. Högtalare, datorer och andra liknande elektroniska enheter använder en stor mängd kraft och i sin tur kan ge bort en hel del elektroniska störningar. Denna störning kan orsaka problem för din bak-projektion TV skärm, exempelvis färg oskärpa och liknande färg frågor. Flytta alla sådana potentiella enheter till ett område som inte är så nära din Sony TV. De färg oskärpa och gula och blå mättnad problem bör sedan minska över tiden.

• Koppla bort TV: N om problemet kvarstår. Se till att Sony är helt bortkopplad från alla kraftkällor. Detta är för din säkerhet.

• Placera en handduk på golvet i det område där du kommer att fungera på TV. Noggrant stänga TV: N med utskriftssidan nedåt på handduken, så att baksidan av TV: N är vänd uppåt.

• Ta bort alla skruvar från baksidan av TV: n med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Ta bort bakstycket stycke genom att arbeta runt kanterna med fingrarna och försiktigt bända bit bort.

• Det kommer att finnas tre upprätt linser på baksidan av TV: n. Rengöring av dessa linser kan lindra problem med bild och färg oskärpa. Använd en mjuk trasa och tvål och vatten för att rengöra linserna av TV. Undvik att använda några andra rengöringsmedel, tvål och vatten är den enda allmänt rekommenderade cleaner från bak-projektion tillverkare som Sony.

• Se till att linserna är torkade. Sätt tillbaka bakstycket på bak-projektion TV: n och sätt tillbaka alla skruvar med hjälp av en stjärnskruvmejsel.