mynewspapers.net

Hur man fixar en serpentin bälte i en 1998 Malibu

Hur man fixar en serpentin bälte i en 1998 Malibu


Flera räfflade, enda kontinuerlig bältet som går genom Chevy Malibu motorn styr olika motor tillbehör, som varierar beroende på exakt modell av Malibu du kör. Tillsammans med vevaxeln remskiva, kan serpentin bältet köra luftkonditioneringen och kompressor, generatorn, vakuumpump, servostyrning och timing remskivan. När bältet slits med tiden, blir det nödvändigt att ändra den ut för en ny så du kan hålla motorn i gång ordentligt och undvika kostsamma underhåll problem på vägen.

Instruktioner

• Park din Malibu i ett platt område där du kan se till bilen kommer inte att rulla. Låt motorn svalna helt och öppna motorhuven av fordonet. Använda tång att koppla bort negativa strömkabeln till batteriet och hitta serpentin bälte routing diagrammet högst upp på kylaren fan svepning omslaget. Följ diagrammet för placeringen av den automatiska bältessträckare samt sökvägen till bältet genom de olika delarna i motorn för ombokning bältet.

• Leta upp den fjäderbelastade, automatiska bältessträckare på den främre delen av motorn och slot en lämplig storlek uttag över avsluta av bulten som sticker ut från slutet av den spännare trissan. Bifoga breaker bar ratchet till uttaget och vrid spännaren moturs med långsamma tryck tills det lossnar. Skjut den platt huvud skruvmejseln under bältet och utnyttja bältet off blocket. Tillåta spännaren att åter engagera sig och ta bort bältet från blocken i motorn.

• Följ diagrammet diagrammet på radiator slöja täcka att installera den nya remmen längs den rätt väg i motorn. Arbeta dig genom motorn, börjar med vevaxeln remskiva och trådning genom varje successiva trissan tills du når spännaren. Återanvända trycket till spännaren remskiva och skjut bältet på plats. Ta bort dina verktyg, Återanslut batteriet och starta bilen. Låt din Malibu att köra i flera minuter så att den automatiska bältessträckare en chans att anpassa sig till den nya remmen.