mynewspapers.net

Hur man fixar en Samsung torktumlare: trumman inte kommer att snurra

Hur man fixar en Samsung torktumlare: trumman inte kommer att snurra


Då en torktumlare trumman inte antingen genom störning upp, ett tekniskt fel med maskinen eller från en trasig torktumlare bälte. I de flesta fall en trasig torktumlare belt är orsaken och kan ersättas utan att ringa en tekniker eller ingenjör i andra fall orsaken kan vara en öppen eller olåst torktumlare dörr, skräp inne i torktumlaren eller den felaktiga inställningen för torken. Gamla torkare är mer benägna att ha knäppte torktumlare bälten som kan bli bältet över tiden och benägna att bryta.

Instruktioner

• Se till att torktumlaren inte är överbelastas med mättade kläder kommer att orsaka att bältet att glida. Om torken är överbelastad, avlägsna kläder och låt torktumlare bältet att torka i 1 till 2 timmar. Kontrollera att torktumlare dörren är också ordentligt stängd när trumman inte kommer flyttar om dörren är låst.

• Flytta trumman med handen. Om trumman rör sig fritt med mycket lite kraft tillämpas då du kanske har en bruten bälte; i detta fall flytta till steg 3. Om trumman gripas och rör sig inte då bör du kontakta en tekniker eller professional; torktumlaren kan ha ett mer allvarliga fel.

• Koppla ur torktumlaren från uttaget och flytta den från väggen. Ta bort den övre panelen av torktumlaren med lutande torktumlaren mot dig och att skruva loss de fyra skruvarna i hörnen av panelen. Samsung torktumlare kräver normalt skruvarna helt tas bort innan panelen kan lyftas - det faktiska läget och mängden skruvar varierar beroende på din Samsung modell men ska vara synliga. Placera panelen åt sidan när loss och lyft från torktumlaren.

• Ta bort frontpanelen på torktumlaren. Luta torktumlaren mot dig och ta bort de skruvarna som håller panelen på plats innan försiktigt lyft panelen bort. Igen, mängden skruvar på plats varierar beroende på din Samsung modell.

• Lokalisera torktumlare trumman, ett stort fat i torktumlaren med en tunn gummiring runt den. Av gummiringen är det torrare bältet som kan behöva bytas ut. Gnid längs torktumlare bältet att hitta några hål, snaps eller tårar. Det verkar vara något fel med din torktumlare belt ringa en tekniker eller professional. Om det finns ett fel kan du flytta till steg 7 att ersätta bältet.

• Ta bort den gamla remmen från torktumlaren. Fast dra bältet från trumman och dra bältet ute; eftersom bältet är redan skadade bör det vara lättare att ta bort från redskap och drum kanter.

• Skjut in den nya remmen under torktumlare trumman och sedan runt trumman. Se till att bältet inte är vridna och lokalisera remskiva hjulet som ligger vanligtvis på baksidan av torktumlaren och liknar två redskap. Placera bältet genom mitten av de två redskap och över den större, högre växeln och sedan under det mindre, lägre växel. Bältet kommer att likna en "S" form om korrekt installerad.

• Montera torktumlaren, ansluter torktumlare baksida och se din bruksanvisning att placera torktumlaren till "testa" läge att testa prestanda för trumman.