mynewspapers.net

Hur man fixar en Saab tak foder

Hur man fixar en Saab tak foder


Fastställande en krusning eller hängande headliner i Saab fordon är viktigt att föraren säkerhet. Trasiga eller hängande tak liners kan hänga ned och orsakar en distraktion föraren och även presentera en säkerhetsrisk när du kör. Exponerade skum foder kan försämras, bryta av och skapa en oreda inuti bilens interiör. Fordonet reparationer kan vara dyrt, men om du har material, kan du fixa taket foder själv i bara en eftermiddag.

Instruktioner

• Ta bort alla interior trim bitar fäst genom taket liner, med hjälp av skruvmejsel. Detta kan inkludera backspegel, storbildsprojektor och taket handtag. Lossa kanten av headliner bit bakifrån medelinre och ta bort hela avsnittet genom boot. Headliner skalet är ett gjutet stycke papp eller plast som passar ordentligt på undersidan av taket. Det är vanligtvis hålls på plats av weatherstripping, som kan klippas med sax eller en mattkniv.

• Ställ in headliner på en stabil arbetsyta. Dra loss tyget av skalet. Se till att inte skada shell i borttagningsprocessen. Om det behövs, Använd en adhesive remover att bryta ner fabriken limmet och underlätta avlägsnande av tyget. Ta bort taket foder skum om den finns.

• Skär skum för att passa skalet om ersätter en skum lager, med hjälp av sax eller mattkniv, och limma fast den på plats med limmet. Drapera tyget över headliner skalet och trimma den efter skalet med ett överhäng på ca 4 inches hela vägen runt. Applicera adhesiv på skummet eller direkt på tanken om det finns någon skum lager. Börja i ena änden med en kontinuerlig remsa ca 2 inches bred, och följa tyget till limmet. Jämna ut längs hela tyget för att räkna ut alla bubblor. Fortsätta arbeta ett litet område i taget och se till ytan är helt täckt i ett jämnt lager lim.

• Vänd headliner skalet och limma kanterna på tyget på undersidan av liner. Säkra en del av tyg minst 1 tum bred med limmet och släta det med handen för att säkerställa god kontakt. Trimma alla överflödigt tyg med sax. Låt limmet att sitta tills botas enligt paketet riktningar.

• Passera headliner genom start öppning att installera det på plats inne i fordonet. Säkra kanterna på headliner under weatherstripping som den ursprungligen installerades av tillverkaren. Ersätta alla handtag, lampor och speglar som har tagits bort.