mynewspapers.net

Hur man fixar en Lazy Susan

Hur man fixar en Lazy Susan


Lazy AminRamjee är underbara uppfinningar. De hjälper hålla våra skåp organiserade och ger ett sätt för barnen att använda ketchup utan att nå. Kanske de var döpta efter en lata tjänare eller namnet kokades helt enkelt av en creative director för "Vanity Fair" magazine, där den bordsskiva versionen dök upp i 1917. Kanske är det deras bekvämlighet som frustrerar oss när de inte fungerar rätt. De är enkla att fixa, men eftersom det finns endast två grundutföranden och varken har förändrats under åren.

Instruktioner

• Diagnostisera din lazy Susan. Alla lazy AminRamjee måste ha ett fjädringssystem som tillåter dem att rotera i en fast cirkel. De flesta skåp-utrustning lazy AminRamjee består av en eller flera trä eller plast plattformar som sitter på en centrum-monterad stolpe eller roterar i en three-quarter cirkel inuti ett hörn skåp. En bordsskiva lazy Susan eller en singel-skåp Susan har en cirkulär fälg monterad på botten som vilar på kullager sitter i en annan spårslinga.

• För en pole-typ lazy Susan, se till att plattan som håller stången till toppen av insidan av skåpet och plattan som stången sitter i (på botten av skåpet) bifogas. Du måste ta bort den dörr som monteras på plattorna vid kanten av en three-quarter runda skivspelare lazy Susan för att kunna kontrollera beslag pläterar. Problemet är ofta bara att en av plattorna har slits loss eller tappat en skruv på grund av en ojämn eller tung belastning på skivtallriken. Byt ut plattan om nödvändigt med en ny från skåp hårdvara leverantör och användning längre träskruvar för att fästa plattan.

• Testa de bilagor som fixar skivspelarna på polerna. De är oftast knutna med lite bultar som kan dras åt. Om bulten inte kan ersättas eller grepp på insidan av skivtallriken är strippad, skär en bit av PVC-rör som har en något större diameter än den centrala Polen längd mellan skivspelarna. Skära ner sin längd och skjut det runt stången att stödja skivspelare. Upprepa för någon del som behöver stöd. Skåran kan stängas med PVC cement, tillgängliga där plasten säljs. För en tränga någon dörr, skär en längd av sidan av röret att passa runt dörrens hörn. Om nödvändigt, röret kan kopplas till dörren med remmar och kort träskruvar (vara säker att använda skruvar kortare än djupet på dörren) för stabilitet.

• Spets bordsskiva eller enda skåp enheter och kontrollera kullager ringarna på botten. Beroende på ringen, kan lagren falla är ringen kommer isär eller en plast fallet blir sprött och går sönder. När dessa små stålkulor börjar falla ut, balansen i enheten kastas och enheten kommer att fortsätta att falla sönder. Större kullager ringar kan komma ifrån varandra att ladda nya lager men troligtvis ringen kommer att behöva ersättas med en ring från skåp hårdvara leverantör eller kullager tillverkaren.

• Ta hand om din lazy Susan när du har gått igenom arbetet med att reparera den. Begränsa vikter och fördela belastningen. Smörj utsatta delar med vaselin, mineral olja eller grafit (kullager nästan alltid använder grafit), beroende på tillverkarens rekommendationer. Använd aldrig för mycket fet smörjmedel eftersom de kommer att samla damm.