mynewspapers.net

Hur man fixar en laptop batteri som inte laddas

Hur man fixar en laptop batteri som inte laddas


Laptop batterier power en laptop när den inte är ansluten till ett eluttag. Om laptop batteriet inte laddas när den bärbara datorn är ansluten till ett eluttag, är batteriet troligen döda och måste ersättas. Tyvärr finns det inget sätt att fixa ett dött batteri. Ett dött batteri är den troliga orsaken, är det dock inte den enda orsaken. Nätadaptern kan brytas, i vilket fall batteriet kommer inte att debitera eller batteriets kontakter kan vara smutsig och behöver rengöras. Innan du byter batteri, utföra enkla uppgifter för att säkerställa ett dött batteri är orsaken till problemen.

Instruktioner

• Stänga den bärbara datorn. Dra försiktigt nätadaptern från sidan av den bärbara datorn för borttagning.

• Placera den bärbara datorn framför dig, undersidan upp. Leta upp batteriet frigöringsmekanism. Detta kan vara en knapp som glider eller behöver skjutas till låsa upp eller släppa laptop batteriet från den inhysa enheten. Tryck på eller Skjut mekanismen. Skjut eller Lyft batteriet från batterifack för borttagning.

• Anslut nätadaptern i sidan av den bärbara datorn. Makt på den bärbara datorn. Om den bärbara datorn inte makt på, se till att nätadaptern är ordentligt ansluten till ett fungerande eluttag. Om elektriska uttaget fungerar och den bärbara datorn får ingen ström på, är nätadaptern inte ordentligt arbete och måste ersättas. Ta bort nätadaptern.

• Doppa en bomullstuss i en liten mängd gnugga alkohol. Bomullstuss bör vara fuktig, inte drypande våt. Gnugga lätt fuktad bomullspinne på batteriets kontakter och bay batterikontakterna ta bort damm, uppbyggnad och smuts. Att kontakterna att luften torr.

• Justera batteriet över batteriet. Antingen genom att trycka på eller Skjut på plats. Ett klickande eller knäppa ljud som alstras från låsmekanismen kommer att bekräfta laptop batteriet är ordentligt låst på plats.

• Installera nätadaptern. Låt nätadaptern så att ladda batteriet helt i 8 timmar.

• Ta bort nätadaptern. Makt på den bärbara datorn. Om den bärbara datorn inte makt på, måste batteriet bytas.