mynewspapers.net

Hur man fixar en knäckt instrumentpanel med Permatex

Hur man fixar en knäckt instrumentpanel med Permatex


Alla bil instrumentpaneler locka smuts och damm, men om du har någonsin fick slarvig med dina nycklar eller hade passagerare som bara inte kunde hålla sina skor från instrumentbrädan, du vet att faktiska skador på instrumentbrädan kan förstöra utseendet på en bil. Permatex systemet innehåller ett starkt lim och spackel syftar till att reparera sprickor, repor och urgröpningar i vinyl fordon instrumentpaneler tillbaka bilen till sitt bästa utseende. Satsen innehåller även färgpigment så du kan matcha vinyl färg exakt. Följ ett förfarande för att säkerställa den reparation arbete varar i år framöver.

Instruktioner

• Klipp bort någon lös eller hängande bitar av vinyl från dashboard med en vass mattkniv. När du tar bort alla överflödiga bitar, torka området med en trasa fuktad i lacknafta ta bort smuts, damm, fett, vax och olja. Torka området noga med en trasa, eller låt den torka helt innan du fortsätter.

• Sprida Permatex lim i och över det skadade området, Lägg sedan filler med spateln medföljer kitet. Fylla i området fullt så filler är i jämnhöjd med dashboard ytan. limmet kommer att hjälpa den sticka på instrumentpanelen. Skrapa bort eventuellt överskott omedelbart. inte låta den torka på ytan. Vänta fyra timmar för filler och limmet torka helt.

• Inspektera ytan. Som fyllmedel torkar, kommer att det krympa, lämna små luckor i kanterna; Detta är normalt. Håll upp tre korn papper mönster (fin, medel och grova) ingår i satsen och välj den som bäst passar mönstret av instrumentpanelen.

• Håll din valda korn papper bredvid det skadade området och spåra konturerna av skadan på framsidan av papperet med en penna. (Tänk på att korn papper kommer att vara synliga på ytan.)

• Använd behållaren reparation förening som matchar färgen på din vinyl, eller blanda några av föreningarna i en separat skål eller kopp till färg match instrumentpanelen. Permatex kit levereras med sju färger.

• Bred färgade reparation förening över det skadade området med spateln. Arbete endast i ett tunt lager, fylla i håligheter vänster av filler och fördelande ca 1 tum i alla riktningar till det oskadade området av dash så sammansatta fjädrar ut till resten av instrumentbrädan. Fyll bara så att det skadade området är jäms med dash; inte för mycket. Torka bort eventuellt överskott med en fuktig trasa.

• Linje upp spårade konturerna på korn papper direkt över skadan och tejpa fast den på plats så korn papper passar över den våta färg föreningen. Du kommer att kunna se sammansatt genom korn papper. Papperet måste rada upp direkt med skadan.

• Värm en kläder järn på den högsta inställningen i tre minuter. Om du inte har tillgång till en kläder järn, använda bilens cigarettändare; Tryck i ljusare för att värma den.

• Håll spetsen av metallen Permatex överföringsverktyget mot den heta ytan av järn eller ljusare i tre minuter tills metallen blir varm. Håll verktyget direkt över konturerna på korn papper. Flytta verktyget runt de områden där papperet vidrör sammansatt i en cirkulär rörelse tills verktyget blir kallt; om det behövs värme det igen för att täcka hela området. Du måste värma hela ytan där papperet vidrör föreningen att säkerställa en stark sigill på skadan.

• Ta bort papperet som spannmål när den har svalnat helt, som vanligtvis tar ca två minuter. Om reparationsarbetet är klibbig, upprepa överföringsprocessen värme som behövs.