mynewspapers.net

Hur man fixar en Homelite Trimlite Trimmer

Hur man fixar en Homelite Trimlite Trimmer


Navigera listan över eventuella reparationer på någon två steg motor kan vara mycket utmanande och frustrerande om du inte vet vad du söker efter. Homelite trimmare, som alla motorer i två steg, behöver bara tre saker att köra: spark, gas och komprimering. Om alla dessa inte är fungerar tillsammans kan du uppleva olika problem. Det är bäst att isolera området som är fel innan fastställande något.

Instruktioner

Tändsystem

• Skjut upp tändstiftet Gummistövel från tändstiftet med skruvmejseln; vara försiktig inte alltför skada denna sköra tråd. Kolla tråden och boot för skada eller lösa anslutningar.

• Ta ut tändstiftet med en hylsnyckel. Rensa bort alla insättningar med lite gas, tandborsten och en trasa för att torka bort. Kontrollera din användarmanual för specifika gap rekommendationer och kontrollera din tändstiftet har ordentlig klyftan.

• Passar tändstiftet tillbaka till Gummistövel; inte ansluta dem ännu, och låt dem hänga bredvid en metall punkt på motorn. Dra på förrätt kabel och leta efter en liten gnista över klyftan med metallen. Byt ut tändstiftet om det finns ingen gnista och upprepa testet igen.

• Dra av starter kåpan och inspektera startmotorn, spole och andra tändning system delar för eventuella skador. Testa startmotorn för att se om det är bra. Om någon av dessa delar är skadade, ta den till en professionell för att få dem ersättas om du är osäker på hur man löser dem.

Komprimering kontrollera

• Hålla trimmern upp i starter handtaget. Om de trimmern blir drog ner från motorns vikt är din komprimering för låg. Kolla Startern snore och rekyl våren för korrekt spänning och ersätta om de är skadade. Om sågen startas, retune förgasaren.

• Ta bort motorkåpan sida med skruvmejseln och ta bort luftfiltret. Slå den mot handflatan att få några av dammet av; Byt ut om det är så smutsiga att rengöra.

• Skruva loss ljuddämparskyddet och ta ut skärmen spark skydd. Rengör skärmen eller byt ut det om det är kraftigt täckt av mörka kolavlagringar. Inspektera ljuddämpare för eventuella skador eller andra träskor i avgasporten. Sätta alla delar ihop igen och prova att starta om maskinen.

Dålig bränsletillförsel

• Tömmer bensintanken och spraya en liten förgasare renare inuti. Linda trasan kring tandborsten och skrapa tanken ren.

• Koppla bränsleledningen från förgasaren och dra ut den gamla bränslefilter och bränsleledningen från motorn. Ersätta båda dessa delar. Kolla primer glödlampan sprickor eller läckage. Ersätta den återvändande sidan av bränsle linje och primer lampa om skadad.

• Fyll sågen med färska gas med en 50: 1 gas-olja blandning. Ställ choken till första position och pumpa primer glödlampan sju gånger. Dra på starter sladden tills motorn dyker och dör. Flytta choken att placera två och pumpa primer lampan två gånger. starta om maskinen och låt den tomgång i några minuter. Starta maskinen på tredje positionen och gas utlösaren.

• Koppla, ta bort och ta isär förgasaren om trimmern fortfarande inte startar. Njut av alla förgasare delar i förgasaren badkar för en natt. Skrubba dem med en tung stålborste att rengöra dem fullt ut. Byt ut slitna delar med en förgasare kit.