mynewspapers.net

Hur man fixar en hårddisk med stiften sköt i

Hur man fixar en hårddisk med stiften sköt i


Böjda stift på en IDE hårddisk kan göra ansluta disken omöjligt tills skadan är borta. Stiften Anslut hårddisken till moderkortet via en IDE band och tillåter ett flöde av information mellan enheten och CPU. Utan en korrekt anslutning, kommer inte datorn att kunna kommunicera med enheten eller starta från enheten. Korrigera skador kan vara en enkel sak eller böjning stiften tillbaka på plats, eller du kanske behöver byta logikkortet på enheten.

Instruktioner

• Prova att böja stiften tillbaka på plats med mycket tunn vass tång att räta ut stiften. Arbeta noggrant så att du inte bryta den PIN-kod eller böja andra stift i processen. Denna metod för reparation är vanligtvis inte rekommenderas, men enheten är värdelös utan stift rak. Om du har möjlighet att räta ut stiften så att alla stift ansluta korrekt, sedan är du klar. Det rekommenderas dock starkt att du säkerhetskopiera dina data och ersätta enheten snarast eftersom det inte kanske är helt tillförlitliga. Om det inte går att räta ut stiften, eller en eller flera av stiften bryta, kommer då ni att ersätta logikkortet, som är gröna kretskortet som stiften är kopplad.

• Ta bort de fyra skruvarna med T8 Torx-drivrutinen och dra ut den tunna kabel från den bortre änden av logikkortet (från stiften) till centrum "hål" för enheten. Ta bort logikkortet.

• Byt ut logikkortet med en arbetande logikkortet från en identisk hårddisk; Det måste vara exakt samma modell. Anpassa nya logikkortet, bifoga den tunna kabel du bort tidigare och skydda på plats med de fyra skruvarna. Nu har du en ny logik ombord, komplett med unbent pins, så du kommer att kunna ansluta din enhet igen.