mynewspapers.net

Hur man fixar en GelcoatSprickor eller dings i gelcoaten glasfiber båtar eller andra fordon är vanliga. Reparera gelcoaten är steg ett, men skadan kan utsträckas till glasfiber laminat under. När du har reparerat gelcoaten på sätt här, är det klokt att lapp insidan av i glasfiber med en matt och harts patch att stärka laminat under skadade gelcoaten. Kom ihåg att fastställande gelcoaten är den första delen av jobbet.

Instruktioner

• Skär bort eller raka bort all gelcoat chips eller lösa bitar runt det skadade området med en rakkniv skrapa och torka området repareras och omgivande skrov med aceton. Tejpa runt det skadade området lämnar 2 inches eller så med extra bredd runt skadan.

• Blanda tillräckligt Marina glasfiber reparation filler och grädde härdare att fylla några bucklor eller sprickor i glasfiber laminat. Spridda över det skadade området, smidig och låt stelna.

• Hand sand området med grova, medelstor och fint sandpapper tills några kammar eller repor avlägsnas. Använd en orbital sander för att få en plattare finish för större reparationer. Sand 2 till 3 inches runt reparation. Ta bort maskeringstejp och avsluta slipningen med extra fint sandpapper. Torka av med aceton att rensa bort damm och skräp.

• Tillämpa mer tejp igen 2 till 3 inches från kanterna på reparation. Blanda gelcoat harts med härdare och pigment enligt anvisningar. För vissa typer av gelcoat föreslår tillverkaren att lägga till till 25 procent aceton att tunna blandningen för användning i en färg spruta. Blanda pigment enligt anvisningarna för färgen på en på pigment färg butiken som bäst matchar din glasfiber där plåstret kommer att vara.

• Spraya på gelcoaten på 13,6 kg tryck. Applicera ett tunt lager endast över området reparation. Vara försiktig inte till overspray. Att gelcoaten att torka i minst 2 timmar.

• Ta bort maskeringstejp. Torka det reparation området med aceton till ta bort klibbig rester från reparation. Våt sand området med extra fint sandpapper, både 360 och 1200 grus. Handduk torka området när du är klar.

• Buff reparation och omgivningen med polering compound och sedan vaxa hela skrovet eller glasfiber kroppen med carnuba vax och buff med en polering pad.