mynewspapers.net

Hur man fixar en flisas tand utan att gå till tandläkaren

Hur man fixar en flisas tand utan att gå till tandläkaren


En flisas tand är mer än en kosmetiska fel. När du skada hårda emaljen på tanden, kan skadan spridas om den inte behandlas. Obehandlade, något så enkelt som en flisas tand kan skadas ytterligare eller till och med bli infekterade, så det är bäst att ta hand om problem som flisas tänder omedelbart. Det är möjligt att behandla en flisas tand hemma om chippet är mindre, men du bör ändå följa upp med ett besök till tandläkaren. En snussats behandling kan också fungera som snabblösning om du inte kan se en tandläkare rätt bort.

Instruktioner

• Skölj munnen med varmt vatten. Om du har den bit som är pank av, skölj som samt och spara den. Om du följer din at-home behandling med en resa till tandläkaren, som tandvården rekommenderar, kan din tandläkare att kunna åter följa chip till din tand som en tillfällig fix.

• Ta paracetamol eller en annan over-the-counter smärtstillande om du upplever smärta från den flisas tanden.

• Fil chip med en smärgel styrelse om skadan är mindre. För små marker i tänderna, kan du helt enkelt lämna dem själv. För större marker måste du besöka din tandläkare. Om du väljer fil tanden, göra det framför en spegel så att du kan se vad du gör. Inte fil tanden ner för mycket. Om du planerar att besöka tandläkaren senare, eller om du inte kan fila ner chip själv, täcka chip med mjuk vax att förhindra kapning insidan av dina kinder eller tungan på den vassa kanten.

• Tillämpa Dentemp på tanden. Dentemp är en produkt som finns på de flesta apotek och apotek, och den är utformad för flisas tänder i situationer där du inte kan besöka tandläkaren direkt. Dentemp kommer att jämna ut ytan av tanden och förebygga skador. För mycket små marker i tanden, kan detta lösa problemet, men du kanske vill kolla med en tandläkare ifall det finns dolda skador käke eller tandkött.