mynewspapers.net

Hur man fixar en digitalkamera med vattenskador

Hur man fixar en digitalkamera med vattenskador


Om du har tappat din digitalkamera i sjön, badkar eller toalett, eller om det har stänkt av regn eller släcka glöden i en våg, kanske du undrar om det fortfarande fungerar. Vatten är ofta dödlig till elektronisk utrustning, inklusive digitala kameror. Det är dock möjligt att kameran kan överleva en dunk i drycken om du vidtar lämpliga åtgärder snabbt. Om du inte har redan provat att sätta kameran på, inte. Vänta tills du har slutfört alla steg innan du försöker det.

Instruktioner

• Ta kameran helt isär. Ta bort batteriet, SD eller andra data lagring korten, och lämna dörrarna öppna. Öppna dörren till USB-kontakten och några andra dörrar på kameran.

• Låg batteriet och data lagringskort på hushållspapper. Blot upp något överflödigt vatten på enheter med en pappershandduk.

• Torr kameran. Blot vattnet upp med hushållspapper. Vrida ett hörn av hushållspapper i en punkt och försiktigt nå in i sprickor och slots. Skaka kameran försiktigt för att ta bort överflödigt vatten.

• Om du har en liten fön med en låg luft, cool värme inställning, använda den torka kameran. Använda snabb, fram och tillbaka rörelser så att du inte oavsiktligt överhettas någon enskild del av kameran.

• Placera kameran i en skål med kiselgel. Detta är de samma lilla caplets finns i små paket i produkter såsom skor och vitaminer för att absorbera vatten. Köp dem i hobbybutiker i blomma torkning avsnittet eller på stora järnaffärer. Om du inte har kiselgel, en skål eller gallon-storlek zip-top påse med torr, okokt ris fungerar också bra. Helt täcka kameran med kiselgel eller ris. Lägga batteri och lagring korten i ris eller kiseldioxid också. Lämna dem där för minst en dag. Både ris och silica absorbera fukt.

• Låg kameran på en pappershandduk och vänta 20 minuter. Se om det finns fukt på handduken under kameran. Om inte, Byt ut batteriet, montera kameran och se om det kommer att driva upp. Om den gör, anser att det är en lycklig semester för dig, även om inte en garanti att det kommer att fortsätta arbeta på obestämd tid. Om det inte fungerar, kan du upprepa torkning steg, men vet också att du förmodligen kommer att behöva ersätta din kamera.