mynewspapers.net

Hur man fixar en bildskärm som fortsätter att gå in i viloläge

Hur man fixar en bildskärm som fortsätter att gå in i viloläge


Viloläge är en energisparande funktion där en stängs datorn av sig själv i ett hibernative tillstånd på grund av inaktivitet. Samtidigt inte en fullständig avstängning tillåter viloläge datorn att stänga av bildskärmen och de flesta av dess programmering tills användaren är redo att använda datorn igen. Om din datorskärm går in i viloläge och du inte kan få ut, måste du kontrollera datorn för att se till att allt fungerar korrekt.

Instruktioner

• Kontrollera strömkabeln att bildskärmen är korrekt ansluten och att uttaget blir makt.

• Titta på kablarna ansluta bildskärmen till hårddisken. En lös kabel kan resultera i en förlust av makt intermittent som tvingar bildskärmen i viloläge. Om någon av kablarna är sliten eller om anslutningarna är böjda och inte passande korrekt, bör de ersättas.

• Tryck på valfri tangent på tangentbordet. Detta bör medföra bildskärmen ur viloläge och tillbaka till vanlig funktion. Flytta musen kan åstadkomma samma sak.

• Stäng bildskärmen av och sedan slå på den. Detta återställer bildskärmen och kunde fixa problemet.

• Återställa hela datorn.

• Stänga av viloläge helt av åtkomst till datorns egenskaper. I Windows XP, rätt klick på din desktopen skärm och välj "Egenskaper". Välj fliken "Skärmsläckare" och välj sedan "Power." Klicka på "Aldrig" bredvid alla "Vänteläge" alternativ och klicka sedan på "Verkställ. I Vista, komma åt kontrollpanelen via Start-menyn och klicka på "System och underhåll" och sedan "Energialternativ". Klicka på "Ändra Planera Infattningarna" och sedan stänga av alla sömn alternativinställningar.