mynewspapers.net

Hur man fixar en bildörr som inte kommer att stängas

Hur man fixar en bildörr som inte kommer att stängas


En bildörr som är svårt att stänga eller som inte stängs av på alla kunde vara resultatet av en slapp dörr eller ett problem med dörr låset. Dörrlåsen kan sättas fast i minuter med några verktyg, men en slapp dörr kan göra professionell reparation ett krav om du är oerfaren. Kolla låset först för att spara tid och pengar och rekrytera en vän för en andra åsikt och hjälp medan du arbetar.

Instruktioner

• Leta efter en roterande spärren med stiften i utkanten av bildörren. Låset ska roterande nedåt, inte uppåt. Lyft handtaget uppåt och kontrollera om dörr låset är fortfarande i "stängt" läge. Om det är, har en vän som håller handtaget uppåt medan du Använd en skruvmejsel för att manuellt tryck spärren så att den roterar nedåt.

• Stäng dörren. om det inte stanna stängt under en kort tid, har en vän hålla dörren stängd inne i bilen. Stå 10 fot tillbaka och undersöka dörrens justering med bil kroppen. Om dörren inte matchar resten av bilens justering, satte en 2 av 2 trä block under dörrens nedre gångjärnet.

• Tryck på dörren från utsidan att böja nedre gångjärnet, undersöka dörrens justering efter varje push. När anpassningen återställs, sluta trycka. Om anpassningen återställs mestadels, justera montering mellan anfallare och spärren.

• Använd en skiftnyckel för att lossa anfallaren på dörrkarmen, men lossa det nog bara att flytta den. Tryck anfallaren tills dörrlås ordentligt när stängt. Tillåt inte muttern på anfallaren falla när lossa den.

• Lossa gångjärn montering muttrar om att sag är svår och de föregående stegen inte fixa dörrens problem. Stödja dörrens nederkant på en låda, med en skruvmejsel eller awl för att markera rätt anpassning runt gångjärnen. Lossa bultarna lite i taget, att göra en justering i taget. Kolla ditt arbete efter varje justering.