mynewspapers.net

Hur man fixar Dye överföring på kläder

Hur man fixar Dye överföring på kläder


Dye överföring är en fläck som uppstår när färgen blöder från ett tyg till en annan. Den resulterande överföringen av färgämnet är vad vänder din vita strumpor rosa eller en vit blus gråaktig-blå. Om plagget som orsakar dye överföring är en ny röd tröja eller ett par mörka tvätta jeans, försiktig tvätt förfarandena hindrar dye överföring. När överföringen av färgämnet redan har skett och måste tas bort, rätt levererar och tekniker fixa lyckats dye överföring på kläder.

Instruktioner

• Fukta artikeln av kläder med dye överföring fläckar. Låg kläder på en plan arbetsyta, med dye överföringen fläckar uppåt.

• Häll tunga tvättmedel över dye överföra fläckar. Gnid tvättmedel i tyget och sedan låta det sitta i 15 minuter. Skölj plagget för att ta bort tvättmedel.

• Häll 1/2 kopp syre blekmedel i 1 gallon varma vatten. Blötlägg plagget i blekmedel lösning i 15 minuter till ytterligare lossa dye-överföring fläckar.

• Tvätta plagget i tvättmaskinen med tvätt pulver och syre blekmedel. Kolla plagget, när du är klar i tvättmaskinen, att se om eventuella återstående dye-överföring fläckar är kvar. Behandla resterande dye överföring på vita kläder med en kommersiell färg remover. Om plagget är tillverkad av färgat tyg eller tyg med ett mönster, upprepa dessa steg, utan att torka plagget först, för att ta bort vad som återstår av fläcken.