mynewspapers.net

Hur man fixar bröd när du inte lägger tillräckligt jäst

Hur man fixar bröd när du inte lägger tillräckligt jäst


Det kan verka som din nygjorda bröddeg är att göra bort dig när det vägrar att stiga nog för dig att baka det. Du har knådas och väntade och fortfarande det inte kommer att stiga som det ska. De flesta människor som befinner sig med klumpar, icke-resningen, bröddeg brukar kasta ut och börja om. Detta beror på att baka deg som inte stiger gör en tung, bricklike limpa bröd. Bristen på stigande orsakas oftast av med hjälp av föråldrade jäst eller inte tillräckligt jäst. Men du behöver inte kasta in handduken och kasta ut icke-resningen degen bara ännu. Du kan spara det bröd du arbetat så hårt för genom arbetar bara lite längre och göra en quick fix för degen batch.

Instruktioner

• Avsätta bröd degen som vägrar att stiga.

• Lägga till varmt vatten i en skål och Använd en termometer för mat för att ta vattentemperaturen. Du vill att det ska vara mellan 43,3 och 46.1 grader Celsius. Undvik att använda vatten varmare än denna temperatur som det kommer att döda den aktiv jästen. Tillsätt 2 msk socker och rör den för att lösa upp socker. Lägg innehållet i en förpackning av aktiv torrjäst till varmt vatten blandningen. Rehydrering av aktiv torrjäst reaktiverar den snabbt, enligt experter på Red Star jäst.

• Täck torr jäst blandningen med en varm, våt maträtt handduk. Placera bunken i en varm miljö och vänta cirka 10 minuter för jästen att fullt ut aktivera. Avslöja jäst blandningen och leta efter skum eller bubblor ovanpå blandningen. Detta skum anger att jästen lever och kan användas för bakning. Om det inte skum, måste du köpa ny jäst paket.

• Blanda ingredienser till en ny sats av degen efter recept du använt för den första omgången, men denna gång lägga jäst blandningen som är aktiv.

• Placera både det första partiet av degen (en som inte kommer att stiga) och det nya i en plast zip påse. Tryck så mycket luft ur väskan som du kan och zip påse shut.

• Knåda både degen partier tillsammans genom plasten. De friska jästceller från den andra omgången kommer att vara tillräckligt för att göra den första batch stiga. När blandas ordentligt tillsammans, ta bort från påsen och Lägg i en skål. Täck med en varm fuktig maträtt handduk och låt den stiga för den tid som anges i receptet. Knåda och Låt degen stiga igen om kallas för i ditt recept.

• Dela upp degen i bröden och grädda enligt anvisningarna i ditt recept.