mynewspapers.net

Hur man fixar bitter smak curry

Hur man fixar bitter smak curry


Hemmagjord curry, hittar du är ett bedrägligt enkla krydda blandning att förbereda och laga. Det är alltför lätt att koka kryddor eller att missförstå nyckeltalen och sluta med en bitter smak curry. Det finns några enkla tips du kan använda för att kompensera min bitterhet över att en överkokt eller dåligt blandat curry. Curryrätter från olika nationer måste behandlas beroende på typ av maträtt som du skapar.

Instruktioner

• Smaka currysås och fastställa den bitterhet som underliggande smaker. Mycket bitter curryrätter behöver flera bitterhet-minimera element.

• Tillsätt salt och socker till currysås i lika delar, 1 tsk (6 g) i taget tills balans uppnås. Salt tar fram den naturliga sötman av curry krydda och sockret hjälper balansera sälta och bitterhet. Om det efter två eller tre tillägg, curry är fortfarande bitter, vidare till nästa steg.

• Blandning i kokosmjölk, kokos grädde, yoghurt eller gräddfil, 60 ml (1/4 kopp) i taget, provsmakning efter varje tillsats. Om det efter tre tillägg, curry är fortfarande bitter, vidare till nästa steg.

• Lägg till 1/4 tsk (1,5 g) av marken korianderfrö eller rot till currysås och saften av en lime. Blanda detta tillsammans väl och smaka. Om curry är fortfarande alltför bitter, är det troligt att curry blandning är också överkokt att räddas.