mynewspapers.net

Hur man färsk frukt och grönsaker

Hur man färsk frukt och grönsaker


Mosade frukter och grönsaker är ofta gjorda för naturliga, hemgjord barnmat, men puréer kan också förberedas för andra som inte kan äta fast föda. Puréer är också praktiskt att använda i recept. Mosade livsmedel har samma konsistens som äppelmos. Någon frukt eller grönsak kan vara beredd att göra hemlagad grönsak eller frukt puré. Många frukter kan vara lätt mosade i en mixer utan matlagning, men de flesta grönsaker behöver kokas först.

Instruktioner

• Tvätta händerna med tvål och vatten före hantering av färska grönsaker och frukter används för puréeing. Torrt med en ren handduk.

• Tvätta frukter och grönsaker med vegetabiliska skrubber och varmt vatten. Torrt med en ren handduk.

• Skär ändarna av grönsaker och frukter, och lossnar skinn med en grönsak skalaren. Ta bort frön och kärnor med kniven och sedan hugga de frukter och grönsaker i 1/2-tums kuber. Skinn och frön kommer inte puré och kan vara en kvävningsrisk, särskilt för barn.

• Placera frukt och vegetabiliskt kuber i en gryta och tillsätt bara tillräckligt med vatten för att täcka botten av krukan. För mycket vatten i grytan tar bort viktiga vitaminer och näringsämnen. Täck grytan med lock och koka de frukter och grönsaker tills de är mjuka när du sticka dem med en gaffel.

• Ta bort grytan från hällen och placera på en varm pad. Häll grönsakerna genom ett durkslag till bort vätskan och sedan lämna dem att sitta i durkslag i några minuter för att svalna.

• Häll den kokta frukter eller grönsaker i en mixer och puré. Gnugga lite mosade livsmedel mellan två fingrar för att se till att den har en tunn konsistens. Om konsistensen är för tjock, tillsätt 1 tsk vatten och puré igen, upprepa tills önskad konsistens uppnås.

• Förvara mosade frukter och grönsaker för ett par dagar i kylskåpet, eller hålla dem i frysen för upp till sex månader. Använda plast behållarna för kyl och frys påsar för frysen.