mynewspapers.net

Hur man färga tyg med kål saft

Hur man färga tyg med kål saft


Quilt bomullstyg, T-shirts, kepsar och tennis skor är bara några av de artiklar som kan färgas med naturliga färgämne vätskor. Denna metod för att dö har funnits i århundraden, och är det enda sättet människor färgade sina kläder innan uppfinningen av moderna kemiska färgämnen. Överraskande, när du färga tyg med rödkål juice, slut dig med en attraktiv blå färgade tyg. Använd naturliga fibrer som bomull eller ull för bästa resultat i din naturliga döende experiment.

Instruktioner

• Hacka upp två huvuden av rödkål i bitar ca 2 inches över. Placera alla kål bitarna i en tung gryta. Fyll grytan med vatten så att det är dubbelt så djupt som kål. Sätt grytan på en spis brännare och sjuda en timme.

• Sila kål från kokt Kål juice. Hålla kål saft i en annan tung pott och kassera kokta kålblad. Använda gummihandskar för alla dessa förfaranden att hålla händerna från att vara målat.

• Göra en blandning av fyra delar kallt vatten och en del vit vinäger. Lägg blandningen i en annan tung kruka. Placera tyget att färgas i potten ättika vatten. Placera grytan på spisen och koka det i en timme.

• Ta bort tyget från ättika vatten och skölj den i cool, klart vatten. Fortsätt skölja tills vattnet rinner helt klart. Vrida ur tyget tills den är våt men inte droppar.

• Placera våta tyget i potten med kål juice. Placera krukan på en spis brännare och koka saft och tyg tills du uppnått önskad färg. Tänk på att färgen blir ljusare efter tyget har torkat.

• Ta bort tyget från Kål juice färgen och skölj den i kallt vatten tills vattnet rinner klart. Lägg tyget på en skuggig plats att torka.