mynewspapers.net

Hur man färga papper naturligt med naturliga färgämnen

Hur man färga papper naturligt med naturliga färgämnen


Färga papper ger en personlig touch till brevpapper och gåva wraps. Det finns många sätt att färga papper utan användning av kemiska färgämnen som kan lämna dina fingrar och arbetsplats målat. Börja med att plocka några färgglada blommor, antingen vilda eller odlade man färga papper naturligt hemma. Experimentera med olika blommor och olika delar av varje planta att upptäcka vilka färger de producerar. Försök fingerborgsblomma blommor för ljusa gröna, hyacint blommor för blå, Queen Anne's lace för ljusgrönt, Nypon och maskros rötter för röd, gullris och ringblommor för gult.

Instruktioner

• Välj färgglada blommor i din trädgård eller Köp en bukett.

• Ta bort kronbladen från blommorna. Använd en kniv hugga kronbladen för att ge en kopp. Inte finhacka dem också, som de kommer att vara svårare att ta bort från vattnet efter kokning.

• Koka två koppar vatten i fem minuter och tillsätt hackad kronbladen till vattnet. Slå värmen till låg, täcker och låt blommorna till brant i sjudande vatten i en timme.

• Placera ett kaffefilter i en sil eller ett durkslag och Ställ in den över en stor gryta eller skål. Ta bort vatten och blomma flytande från spisen och häll det genom kaffefilter ta bort bitar av blomma och lämna endast dye lösningen i skålen.

• Placera papper i färg lösningen och låt den sitta i en minut. Ta bort och låt det torka platt. Om du vill ha papper en mörkare färg, doppa det i lösningen i ytterligare några minuter och låt det lufttorka igen. Du kan behöva göra en annan lösning och lägga till en extra halv kopp kronblad mixen för att ge en mörkare färg om papperet inte är färgat att passa efter två försök.