mynewspapers.net

Hur man färga mörkt hår ljusare

Hur man färga mörkt hår ljusare


Få ditt mörka hår till en ljusare färg kan vara utmanande beroende på hur mörkt hårfärg för närvarande är. Ju mörkare det är, desto svårare blir det att få till en ljusare färg. Men finns det en mängd olika sätt att uppnå detta antingen hemma eller i en salong. De flesta skönhetsexperter är överens om att om du har mycket mörkt hår, det är bäst att gå till en professionell att har detta utseende uppnås.

Instruktioner

• Besluta om färgen du vill ha ditt hår. Om du har mörkt hår, och du vill ha en ljus brun färg, detta förmodligen kan göras med en hem. Dock om du har mycket mörkt hår och vill bli blond, är din bästa insats att gå till en salong och fixa håret kemiskt strippad. Men se upp, hans process kan vara skadligt för ditt hår och mycket dyra (mellan £130 och £195 i genomsnitt).

• Gå till en skönhet leverans butik och köpa en at-home hår färg kit som är utformad speciellt för personer med mörkt hår. Dessa kit är olika från de andra kit i att de har en högre koncentration av färg processorn och färgämnet att ändra din hårfärg.

• Blanda hårfärgningsmedel enligt paketet riktningar. Placera färgämnet i den medföljande flaskan i kit. Förbered håret färgas genom att dela den i olika sektioner med hårspännen, vilket gör det lättare att få rötter och se till att allt hår blir täckt i färgen.

• Sätta handskar på att skydda din hud och händerna och börja tillämpa färgen på håret med flaskan. Börja på nacken av hångla där håret är i allmänhet den mörkaste och tjockaste. Sedan, täcka ytterligare håret, inklusive rötter.

• Låt färgen sitta i håret i den rekommenderade mängden tid. Detta är i allmänhet ca 30-45 minuter.

• Skölj håret med ljummet vatten. Detta kan göras i en diskho eller i duschen. Vara säker på att vattnet från ditt hår är klart, att se alla färgämnet och bearbetning kemikalier sköljs från håret.

• Applicera balsam i håret. Vissa kit kommer med ett balsam som ska tillämpas direkt på håret efter det sköljs. Balsamet måste vanligtvis kvar på i 5-10 minuter och sedan sköljas.

• Torka håret och se till att allt hår var färgat korrekt. Om det fanns en plats som missades, kan du upprepa processen om att en viss plats (inte hela håret).