mynewspapers.net

Hur man färga mockaskor

Hur man färga mockaskor


Mocka är ett tyg som skapats från läder, som är gjord av flå av djur som kor, grisar, rådjur och getter. Tyget behandlas sedan för att skapa en mjuk konsistens kallas mocka, som används till stoppning, kläder, accessoarer och skor. Mocka är ett poröst tyg, som gör det benägna att färgningen efter exponering för vatten men också gör det relativt enkelt att färga olika färger. Använd försiktighet färgning mockaskor för att undvika fläckar andra tyger, ytor eller hud.

Instruktioner

• Rengör skorna innan färgning dem. Använda en mocka renare, som kan köpas på de flesta livsmedelsbutiker, apotek och järnaffärer. Du kan också doppa en ren mjuk trasa i en liten skål fylld med varmt vatten och 1 tsk diskmedel. Torka trasa i mjuka cirkelrörelser på skor tills alla tyget har rengjorts. Låt dem torka ordentligt.

• Köp mocka färg på en livsmedelsbutik, apotek eller järnaffär. Några sko reparation butiker eller kemtvätt butiker kan ha det också. Pack insidan av skor med ren och torr tidning att förhindra insidan av skor från färgning.

• Häll en liten mängd av färgen på en ren, mjuk trasa som du inte har något emot färgning. Du kanske vill först Häll färgen i en liten behållare som du inte har något emot färgning. Försiktigt gnugga trasan i cirkelrörelser på skor. Inte mätta skor; Använd endast mycket färg som krävs för att grundligt täcka mocka.

• Låt skorna torka grundligt i ett torrt, välventilerat område. Om torkning skor utanför, placera dem där de inte kan få våta eller smutsiga.

• Kontrollera resultaten. Om du vill en mörkare nyans, upprepa steg 2 till 4 tills önskad färg uppnås. Om du önskar en ljusare nyans, upprepa steg 1, vilket kan resultera i en ljusare färg när det är torrt.