mynewspapers.net

Hur man färga håret med gurkmejaGurkmeja gör ett billigt alternativ till saffran för färg och aromämnen din mat. Det gör också ett tämligen effektivt gult färgämne att göra blonda eller ljust brunt hår mer gyllene. Naturligtvis är det inte ett blekmedel; så om ditt hår inte redan är blek, gurkmeja förmodligen inte kommer att ha mycket effekt. Det kan lägga till en plats av rikedomen i röda nyanser, men alla som har mörkt bruna eller svarta hår skulle vara bättre att experimentera med henna, kaffe eller valnötter.

Instruktioner

• Tips en generös mängd av gurkmeja pulver i en liten kastrull. Använd minst en handfull och mer om du har långt hår.

• Rör i vatten gradvis tills du har en rinnande pasta. Det är upp till dig hur tjocka pastan är--tunnare pastor är enklare att tillämpa på håret men mer benägna att droppande.

• Låt blandningen långsamt koka upp och låt det sjuda i några minuter, vilket verkar få fram färg, innan stänga av värmen och låta den svalna. Låt det inte bränna.

• Rub fuktkräm i öronen, runt hårfästet och på baksidan av halsen, som hjälper till att förhindra fläckar från några droppar. Drapera också, en gammal handduk över axlarna att skydda dina kläder, om du bär någon medan färgning, eller din hud, om du inte är. Dra på sig ett par plasthandskar att skydda händerna. Gurkmeja fläckar hud samt hår.

• Applicera pastan jämnt att torka håret och kamma igenom. Vänta ca 10 till 30 minuter innan du sköljer. Ju längre lämnar du pasta i, desto starkare resultatet.