mynewspapers.net

Hur man färga bomull-polyester blandning tyg

Hur man färga bomull-polyester blandning tyg


Ibland har du en bit av kläder eller heminredning element som ser lite slitna. Du kan ge nytt liv till dessa objekt snabbt och kostnadseffektivt genom att färga dem. Många av dessa punkter, är dock gjorda av tyg som är en blandning av bomull och polyester. Färga en bomull-polyester blandning tyg kan ta några försök och misstag, som färgämnen håller sig bäst till 100 procent naturliga fibrer tyger. Så länge som blandningen innehåller minst 50 procent bomull, det kommer dock ta färgen---även om slutresultatet blir troligen mycket ljusare än den färg som visas på rutan.

Instruktioner

• Testa en färgruta för tyget för att se hur det kommer att ta färg. Klipp av en 2.5 av 2,5 cm (1 av 1 tum) bit tyg från ett dolt område för artikeln. Blanda 1 tsk färgämnet till 237 ml (1 dl) kokande vatten i en glasbehållare. Placera tyget i lösningen och rör om försiktigt. Låt sitta i minst 2 minuter. Ta tyget ut och skölj med kallt vatten tills vattnet rinner klart.

• Låt torka och bedöma färgen färgrutan. Om färgen är vad du vill, fortsätta färgning. Om ingen färg har absorberats, sedan tyget du arbetar med är inte dyeable. Om det är lättare än du tänkt men har lite färg, resoak i en ny blandning av vatten och färg med 2 minuters mellanrum tills du uppnår den skugga som du vill. Märk ut hur många gånger du resoaked i dye lösningen.

• Väga artikeln du färgning. Om det är 113 g till 454 g (1/4 lb till 1 lb), använda 1 paket färgämne; för 454 g-681 g (1 till 1 1/2 kg) använda 2 paket; för 908 g 1.135 kg (2 till 2 1/2 kg) använda 3 paket; Använd 4 paket för 1,36 till 2,72 kg (3-6 kg). Om du var tvungen att resoak din test swatch, multiplicera antalet dye paket genom att antalet gånger du var tvungen att resoak. Till exempel om du har en Kuddöverdrag väger 454 g och du var tvungen att suga färgrutan två gånger för att få önskad färg, multiplicera 2 paket färgämnet behövs av de 2 gånger var du tvungen att Sänk ner i totalt 4 paket.

• Fyll din tvättmaskin med varmt vatten så att det täcker helt artikeln du färgning. Sänk den artikel du dör i hett vatten tills den är helt blöt. Ta bort den och ställ det åt sidan.

• Lös dye paketen i 474 ml (2 dl) varmvatten, Lägg sedan blandningen i tvättmaskinen. Låt brickan agitera vatten och färgämne för en minut eller så. Lägga till våt objektet du är färgning i tvättmaskinen och ange din maskin för en utökad tvättcykeln.

• Justera tvättmaskin cykeln som behövs så att objektet i färgen i minst 30 minuter. Sedan paus bricka och, bär gummihandskar, ta bort objektet från maskinen. Om färgen är för ljus, kör genom en annan 30 minuters tvättcykeln och dubbelgranska när cykeln är komplett. Om färgen är vad du väntade, placera objektet i ett stort handfat eller badkar.

• Skölj objektet i kallt vatten om det är en pastell eller ljus färg; för en mörkare färg, skölj i varmt vatten och använda tvättmedel formulerade för känsliga artiklar. Skölja tills vattnet rinner klart. Torr artikeln efter tillverkarens anvisningar.

• Kör en varm tvätt cykeln i din bricka så att vattennivån är störst. Lägg till 237 ml (1 dl) med blekmedel och din normala mängden tvättmedel till ren bricka färgämnet och förbereda den för normal tvätt laster.