mynewspapers.net

Hur man får Wi-Fi utan lösenord

Hur man får Wi-Fi utan lösenord


Wi-Fi-teknik ger trådlös hög fart Internet användare. (se referens 1, sida 8) Om du aldrig har använt Wi-Fi innan du kan ansluter till nätverket vara förvirrande. Anslutning till ett säkert nätverk alltid kräver ett lösenord, men du kan komma åt osäkrade nätverk utan lösenord för Internetsökning på-den-gå. Med några klick på skrivbordet Windows 7 eller Vista, du kan ta reda på vilka nätverk är tillgängliga i ditt område, och du kan ansluta till någon oprioriterade Wi-Fi signal.

Instruktioner

• Klicka på nätverksikonen i det högra hörnet av din datorskärm. Ikonen indikeras av en serie av lodräta streck. (se ref 2)

• Klicka på alla nätverk som har en sköldikon och utropstecken. Dessa är unsecured nätverken. Wi-Fi utan denna ikon kräver ett lösenord. Nätverk är rankad av signalstyrka, så välj det översta nätverket för bästa signalkvaliteten. Om du inte ser något nätverk, klicka på alternativet "Trådlös nätverksanslutning" att expandera listan över nätverk. Om du ser fortfarande inga listor, kontrollera din bärbara dator trådlöst switch och se till att du är inom räckhåll för en fungerande trådlös router. (se Ref. 3)

• Klicka på "Connect" åtkomst till nätverket. (se ref 2)

• Klicka på "Offentlig plats" när en prompt ber dig att identifiera typ av nätverk. När du väljer alternativet offentliga nätverk, begränsar datorn den information som delas över nätverket, som ger dig bättre integritet på ett oskyddat nätverk.