mynewspapers.net

Hur man får visum för att resa till Frankrike

Hur man får visum för att resa till Frankrike


Frankrike är ett oerhört populärt turistmål. I själva verket konstaterar det amerikanska handelsdepartementet att mer än två miljoner amerikaner besöker Frankrike för turism varje år. Från de livliga gatorna i Paris till de charmiga byarna på landsbygden i södra erbjuder Frankrike något för alla typer av resenärer. Lyckligtvis behöver för USA medborgare inte visum för vistelser på mindre än 90 dagar. Om du planerar att stanna längre än 90 dagar, kommer att du behöva ansöka om en visering för längre vistelse.

Instruktioner

• Bestäm om du faktiskt behöver ett visum för ditt besök i Frankrike. Medborgare i Förenta staterna reser till Frankrike för turism eller affärer behöver inte visering för vistelser på mindre än 90 dagar. Du behöver ett giltigt pass för inresa i Frankrike.

• Bestäm där du kommer att behöva tillämpas. Den franska ambassaden har sju konsulatet platser i hela USA. Se resurser nedan för en lista över platser och adresser.

• Ring din lokala konsulat och be om det kräver tidsbeställning i-person visum eller om du kan ansöka via mail. Om du inte bor nära ett konsulat, bör du kunna tillämpa per post. Om det kräver att du skall vara där i person, boka tid och ta med de dokument som anges i steg 6.

• Fylla i och underteckna formuläret längre vistelse om du kommer att resa till Frankrike för ett besök längre än 90 dagar och upp till 1 år. Ansökningsblanketten finns i resurserna nedan. Du kommer att behöva tillhandahålla information, inklusive dina personliga kontaktuppgifter, information om syftet med ditt besök och hur länge du planerar att stanna i Frankrike.

• Fyll i formuläret kreditkort tillstånd att betala ansökningsavgiften för £81. Formuläret är tillgängligt i resurserna nedan. Visa och Mastercard är de enda acceptabla metoderna för ansökningsavgiften.

• Post tre exemplar av den ifyllda ansökningsblanketten, kreditkort tillstånd form och ditt giltiga pass plus två kopior, tre passfoton, tre exemplar av bevis för sjukförsäkring, tre kopior av dina senaste kontoutdrag, tre exemplar av en polis dokument om du har något kriminellt förflutet, tre kopior av ett personligt uttalande om att du inte kommer att acceptera betalt arbete i Frankrike och ett förbetalt avkastning kuvert via FedEx eller Express Mail adress konsulatet du letade upp i steg 2.

• Vänta för din långa vistelse i Frankrike visum ska skickas till dig med posten. Om du använder personligen, kommer visum också att skickas till dig.