mynewspapers.net

Hur man får IP-adress från MSN MessengerMSN Messenger är ett chattprogram som används för att "IM chat" med andra användare på MSN messenger. En anledning varför kan du ta reda på Internet protocol (IP) adress någon med vem du chattar är att ta reda på om han verkligen lever i området han sagt till dig. Varje användare har en unik IP-adress, som är en serie tal identifiera Internet-leverantören och staden där det ligger. Du kan snabbt hitta IP-adressen för din chatt kompis medan du använder MSN Messenger.

Instruktioner

• Logga in på ditt MSN Messenger-konto genom att ange ditt användarnamn och lösenord. Om du inte har ett MSN Messenger, gå till webbsidan MSN och ladda ner en gratis messenger (se resurser). Skapa ett gratis konto genom att göra upp ett användarnamn och lösenord.

• Gå till "Start > Kör" på datorn. Skriv in "cmd" i rutan "Kör" och tryck "Enter". Detta kommando läser in rutan kommandotolken, som har en svart gränssnitt.

• Skriv "netstat" i Kommandotolken och tryck på "Enter" för att se en lista över alla IP-anslutning för närvarande använder din PC.

• Gå till dina MSN Messenger-menyn. Klicka på namnet på din chatt kompis vars IP-adress du vill hitta. Hit "åtgärder > Skicka ett snabbmeddelande." Skriv ett meddelande i rutan och tryck "Enter" för att skicka det till din vän. Vänta på honom att svara. Han måste vara online att hitta sin IP-adress.

• Skriv i "netstat" återigen i Kommandotolken och tryck "Enter". Titta på listan över IP-anslutningar för alla nya IP-adresser. Din kompis IP-adress börjar förmodligen med "1863", men kanske inte.