mynewspapers.net

Hur man får födelsebevis av döda släktingarFå födelseattesten anförvants död är en process i två delar. Den som begär födelseattesten måste bevisa en kvalificerande relation och sin egen identitet innan dokumentet kan frigöras. För en släkting född efter 1900, de flesta stater kommer att ha sin post på filen, och kommer att kunna söka och utfärda en kopia av en födelseattest till dem som kan erbjuda lämplig dokumentation och bearbetning avgifter. Inte alla stater har poster för avlidna släktingar födda före 1900.

Instruktioner

• Forskning den döda anhöriges information genom att konsultera din levande familjemedlemmar eller personliga familjeposter. Skriv ner möjligt födelsedatum eller födelse år, den avlidnes fullständiga namn eller potentiella alias och potentiella födelse stater.

• Kontakta Institutionen för befolkningsförändringar i potentiella födelse staterna via telefon, e-post, hemsida eller mail. Fråga vilken dokumentation institutionen kräver för att slutföra en sökning efter en avliden släkting födelseattest. Denna information varierar av staten och kommer att omfatta att bevisa din identitet och handlingar att bevisa en kvalificerad relation (innebörden av "kvalificerade" bestäms av statens regler).

• Göra synliga och klart läsliga kopior av all dokumentation som krävs för att styrka din identitet. Detta omfattar vanligtvis en eller två artiklar som ger fotolegitimation. Om du inte har fotolegitimation, ge alternativa identifiering alternativ som anges på tillståndet födelse hemsida. Godtagbara alternativa identifiering varierar beroende på den utfärdande staten.

• Göra synliga och klart läsliga kopior av alla handlingar som styrker en kvalificerad relation till den avlidne släktingen. Exempelvis kommer både ditt födelsebevis och dina föräldrars födelsebevis att krävas för att du ska få en morföräldrars födelseattest. Dessa kallas "kedjan" dokument--de måste visa en kedja som styrker din relation till avliden.

• Fyll i hela ansökan. Följ alla anvisningar när det gäller viss ordning och fastsättning av former och kvalificerade dokument. Om information paketet anordnas enligt anvisningarna, eller information som krävs lämnas ofullständiga, förlorar du din nonrefundable ansökan eller forska avgift.