mynewspapers.net

Hur man får den bästa bilden från en bärbar dator till en projektor

Hur man får den bästa bilden från en bärbar dator till en projektor


Om du tittar på en presentation (eller om du bara vill en större visningsyta för daglig datoranvändning), är det möjligt att koppla upp en laptop till en digital projektor. Denna projektor ökar storleken på bildskärm att passa skärmen projektor. För att få bästa bildkvalitet för bilden, finns det en eller två inbyggda kabelanslutningar som kör direkt från laptop till projektorn.

Instruktioner

• Kontrollera för antingen VGA eller DVI kabel anslutningsporten på den bärbara datorn. Minst en av dessa finns på alla bärbara datorer. En VGA-Anslutningsport är något större än en tum och är gjord av 9 stiftskontakter. En DVI-anslutning är ungefär samma storlek, endast det består av fyrkantiga kontakter. Även om DVI är den bästa kvalitet anslutningen, antingen är bättre än andra alternativa anslutningar (till exempel s-video eller RCA).

• Fäst antingen DVI eller VGA kabel till anslutningsporten av den bärbara datorn. Hand dra åt skruvarna längs sidan av kabeln taxameterns anslutning.

• Anslut den andra änden av DVI- eller VGA-kabeln till anslutningsporten på projektorn. Hand dra åt skruvarna på denna sida av kabeln till säkra kabel till projektorn.

• Slå på projektorn och tryck på "Menu" knappen. Välj "Input" från listan över alternativ och markera "DVI" eller "VGA". Nu visas bilden från laptop på projicerade yta.