mynewspapers.net

Hur man ersätta fast vegetabiliska förkortning

Hur man ersätta fast vegetabiliska förkortning


Solid vegetabiliska förkortning används i stekning, bakning och matlagning. Det lånar en fluffig konsistens till kakor, gör cookies skarpa och paj degen flagnande. En fördel att vegetabiliska förkortning är att det inte behöver hållas kyld. Det säljs i burkar eller insvept i pinnar av 1 kopp volym. Om du har slut på vegetabiliska förkortning, finns det ersättningsmedel beroende på receptet.

Instruktioner

• Mäta 20 procent mindre matolja som receptet leder för vegetabiliska förkortning enligt Irma S. Rombauer, författare till "Glädjen i matlagning." Oljan är 100 procent fett. Den vegetabiliska förkortningen har luft vispad till det. Ett bra förhållande skulle vara 3/4 dl matolja att ersätta 1 kopp förkortning. Om skålen är delikat smaksatt Använd en ljus smak olja som raps som kommer inte att smaka av maten.

• Ersätta samma mängd osaltat smör eller margarin för vegetabiliska förkortning vid bakning. Smör och margarin har vatten vispad till dem som är mer eller mindre lika med luften vispad till förkortningen.

• Hålla smör eller margarin kalla för recept som paj skorpor och bakverk. Det bör vara rumstemperatur för och kakor. Smält smöret om det är vad receptet anger.

• Ersättning äppelmos och smör i lika stora för förkortning för kakor. Till exempel om receptet kräver 1/2 kopp av vegetabiliska förkortning använda 1/4 kopp varje äppelmos och smör.

• Använd samma mängd ister i receptet som vegetabiliska förkortning.