mynewspapers.net

Hur man ersätta aktiv torrjäst för omedelbar jäst

Hur man ersätta aktiv torrjäst för omedelbar jäst


Varje kock har följt ett recept, bara att hejdas av en saknade ingrediens och forskande för en snabb ersättning. För bagare, har en annan typ av jäst än den som krävs enligt receptet kan vara särskilt frustrerande. Tack och lov, det är en enkel sak att ersätta aktiv torrjäst (vilket kräver proofing i varmt vatten och lite socker) för omedelbar torrjäst (som kan läggas direkt till de torra ingredienserna), och vice versa.

Instruktioner

• Bekanta dig med några grundläggande bakning formler. Enligt Maggie Glezer av "Hantverkare bakning Across America" kräver varje kopp mjöl antingen 1/2 tsk aktiv jäst eller 3/8 tsk instant torrjäst. När du ersätter aktiv jäst med omedelbar torrjäst, Använd 25 procent mer jäst än det ursprungliga receptet kräver. Omvänt, använda 25 procent mindre omedelbar torrjäst när du ersätter det i ett recept för aktiv torrjäst.

• Justera vattnet används för att göra ditt bröddeg av vilken typ av jäst du ersätta. Aktiv torrjäst kräver ytterligare vatten för korrektur; Om du byta i omedelbar jäst, lägga till vattnet du skulle använda bevis jäst i degen. Om du ersätter omedelbar jäst med aktiv jäst, subtrahera vatten som du behöver bevis jästen från vattnet du vill använda i degen. Mängden vatten du använder måste alltid förbli lika med det belopp som ursprungligen kallades för av receptet. det fördelas bara annorlunda.

• Använd endast färsk jäst för bakning. Oavsett vilken typ av jäst du använder stiger ditt bröd inte om jästen är förbi sitt förfallodatum. Om du ersätter en form av jäst med en annan och din degen inte stiga, tar inte omedelbart att dina mått var felaktig; din jäst var förmodligen gått ut.