mynewspapers.net

Hur man drar upp personliga utvecklingsplan

Hur man drar upp personliga utvecklingsplan


En personlig utvecklingsplan är ett sätt att hjälpa en person att uppnå sina mål och förbättra sig själva. För människor känner när de vill gå med sina liv eller hur de vill få det, ger en personlig utvecklingsplan kartan guide för att visa dem vägen. Även sittande att utarbeta en plan för personlig utveckling kan ge nya insikter i din personlighet, prestationer och mål.

Instruktioner

• Bestäm din starkaste personlighetsdrag. En personlig utvecklingsplan bör anpassas efter vem du är, inte en fantasy version av som du tror att du bör vara, så var ärlig när du bestämmer din personlighet styrkor. Inte alla har sorteringen personlighet önskas av arbetsgivare och västerländska samhället, som ofta utgående och optimistisk. Kanske är du en produktiv och kreativ introvert eller en pessimistisk men briljant analytiska tänkare. Skriv ner dessa personlighetsdrag, om du anser dem bra eller dåligt. De starkaste aspekterna av din personlighet avgör typ av personliga utvecklingsplan du ritar upp.

• Bestäm dina mål. Efter att din starkaste personlighetsdrag, använda dessa egenskaper för att räkna ut dina mål. Målen är mest sannolikt att lyckas om de passar in i begränsningarna av din personlighet. En introvert kommer förmodligen aldrig att en extrovert och låtsas vara en kan vara ett potentiellt skadliga och tröttsamt upplevelse. Således, en karriär inom försäljning, som tilldrar sällskaplig och utgående personligheter, kanske inte den bästa rollen. En introvert som vill bli författare har dock en bättre chans att lyckas. Mål kan vara vad du vill åstadkomma på lång sikt eller kort sikt, men bästa mål listan innehåller båda.

• Skapa en uppdragsbeskrivning. Efter att dina mål, kan skriva ut en uppdragsbeskrivning hjälpa dig att skapa ett fokus för den personliga utvecklingsplanen. En uppdragsbeskrivning bör vara kortfattad; inte mer än några meningar. En uppdragsbeskrivning definierar vem du är och vad ditt syfte i världen är. Det kan även där du hoppas att i framtiden, eller som du vill utveckla till. En uppdragsbeskrivning kan även din viktigaste värden. Ett exempel på en uppdragsbeskrivning är, "Jag önskar att främja relationen mellan människor och djur genom att bli en delfin tränare," eller "Jag kommer ytterligare inom autism forskning eftersom jag tror på alla människor och deras rättigheter för jämlikhet, oberoende av mentala eller fysiska handikapp integritet."

• Skapa en plan. Nu när du har mål och en uppdragsbeskrivning, avgöra hur dessa mål kommer att uppnås. Det enklaste sättet att göra detta är att bryta varje mål ner till mindre uppgifter. Dessa uppgifter kan delas upp i årliga, månatliga och dagliga steg. Om du vill bli veterinär, är den första sak att göra att olika veterinär forskarskolor. Ansöka om olika skolor och studien. Skapa en handlingsplan och bryta dessa mål ner till aktiviteter kommer att se till att dessa mål är mer benägna att nås.

• Ge dig själv enstaka belöningar för att slutföra uppgifter. Hålla ett schema eller dag planerare och följa dina framsteg. Ibland belöna dig själv med en behandling, som en bok, film eller en ledig dag, när du gör framsteg.

• Ompröva din personliga utvecklingsplan vid behov. Mål och planer ändras beroende på vad som händer i ditt liv, och ibland ett mål som du en gång önskat inte längre verkar önskvärt. Omvärdera en personlig utvecklingsplan är inte bara friska och normala, men ofta integrerad att förbättra dig själv.