mynewspapers.net

Hur man drar en Split Rail Fence

Hur man drar en Split Rail Fence


En split rail fence är ett enkelt trästaket av långa rails av raka trä, oftast byggda utan användning av naglar. Split rail stängsel kan hittas på gårdar och runt bostadsfastigheter, används för att definiera fastighetsgränser. Split rail stängsel är naturliga och attraktiva och kan också installeras för dekorativa ändamål. Split rail stängsel är allmänt lättare att dra än andra typer av staket eftersom de är gjorda av långa bitar av raka trä och inget annat.

Instruktioner

• Rita två stängselstolpar. Starta genom att rita två vertikala linjer, så långt ifrån varandra som du vill inlägg vara. Avståndet mellan inlägg varierar från staket till staket, men räkna att avståndet mellan inlägg kommer att vara cirka 2 till 3 gånger så lång som inlägg själva. Bottnar i de lodräta linjerna blir fast i marken och toppar kommer att vara något högre än den högsta järnvägen av staketet. Dra en andra vertikal linje parallellt med varje första vertikala linjen och sedan ansluta dem överst med en rak horisontell linje, att ge inlägg tjocklek.

• Dra botten järnväg ansluter staketet inlägg du gjorde i steg 1, genom att rita en vågrät linje mellan två inlägg, 1/3 av vägen upp från marken. Dra en andra linje parallellt med den första raden, precis ovanför den, så denna järnväg är lika tjock som inlägg itl ansluter.

• Rita den top järnväg ansluter staketet inlägg du gjorde i steg 1. Gör detta genom att rita en vågrät linje mellan de två inlägg, 2/3 av vägen från marken. Dra en andra linje parallellt med den första raden, precis ovanför den, så denna järnväg är lika tjock som inlägg.

• Rita mer inlägg och rails som behövs, efter detta samma format. Du kan lägga till så många inlägg som behövs. Alla inlägg ska vara på samma avstånd som de två första inlägg var från varandra. alla räcken bör vara samma höjd som två första.

• Skugga hela staketet av färga lätt fram och tillbaka med din penna. För att lägga till en tredimensionell kvalitet, skugga längst ner hälften av varje järnväg mörkare än toppen.