mynewspapers.net

Hur man drar en Paint Splatter med Gimp

Hur man drar en Paint Splatter med Gimp


GIMP är ett gratis bildredigeringsprogram som har många funktioner i Photoshop. Många människor använder GIMP för att göra digital scrapbooking och konst journalföring samt andra typer av konstverk. Att lägga till en färg splatter i dessa typer av bilder är ett populärt sätt att lägga till en grungy titt i teckningen. Det är lätt att göra det i GIMP.

Instruktioner

• Besök en webbplats som har fri GIMP penslar tillgängliga för nedladdning och ladda ner en eller flera (eller en uppsättning) penslar i form av färg splatters (se resurser).

• Packa upp borsten filerna och spara dem i mappen "Borstar" inuti "GIMP" mappen på din hårddisk. Mappen GIMP kommer att ha flera efter de namn som matchar programvarans versionsnummer. Se till att göra detta när GIMP inte körs, eller starta om den när du har kopierat filerna så att programmet kommer att ha tillgång till de nya penslarna.

• Köra GIMP och öppna den bild som du vill dekorera med färg splatters. Gör ett nytt lager med hjälp av plustecknet ikonen i lager dock.

• Välj verktyget pensel och välj sedan splatter pensel från borsten som nedan i verktygsfältet. Du kan behöva scrolla ner för att se de nya penslar du installerat. Välj en färg med färg väljaren.

• Håll borsten över bildfönstret. Du kommer att se en disposition av borsten i den storlek som har valts. Om detta är för stor eller för liten, justera storleken med hjälp av skjutreglaget i avsnittet borste mellan verktygsfältet och området som visar alla specifika borste former som finns. Kontrollera storleken genom att hovra markören över bilden igen och klicka på bilden när du har rätt storlek och placering. Du har nu lagt en paint splatter till din bild.