mynewspapers.net

Hur man drar en animering i PowerPoint

Hur man drar en animering i PowerPoint


Ett av verktygen animering i PowerPoint är rörelsebanan som flyttar ett objekt eller text i bilden längs en definierad väg. En bild kunde röra sig i en spiral eller text kunde flyga in från vänster, studsa två gånger och faller av till höger i bilden. Möjlighet att få en anpassad rörelsebana animering kan du göra allt du kan tänka dig med objekten i världens glad av din PowerPoint-presentation.

Instruktioner

• Klicka på Markera det objekt du vill animera i PowerPoint. Klicka på fliken "Animation" och klicka sedan på "Anpassad animering." Rutan anpassad animering visas till höger om bilden.

• Klicka på knappen "Lägg till effekt" i rutan anpassad animering peka på "Rörelsebanor" och peka på "Rita anpassad sökväg." Välj linje, kurva, Frihandsfigur eller Frihand. Verktyget "Line" låter dig Rita en linje i någon riktning. Klicka på den punkt där du vill att objektet ska börja och dra med musen och klicka igen där du vill att animeringen till slut. Verktyget "Kurva" kommer att skapa en krökt bana mellan olika punkter---varje gång du klickar med musen att definiera en ny punkt---tryck "Enter" eller dubbelklicka med musen på din sista punkt. Verktyget "Frihandsfigur" kan du börja Rita animation med en penna och sedan genom att klicka på om du vill rita raka linjer med varje klick tills du dubbelklicka eller tryck på "Enter". Verktyget "Klotter" kan du rita frihand med en penna tills du klickar på för att stoppa.

• Flytta eller redigera animation banan när du har ritat den. Klicka på flytta sökvägen animering i listan till höger klicka på den nedrullningsbara menyn ovanför den märkt "Sökväg." Välj "Redigera punkter" att ändra sökvägen du drog eller välja "Omvänd bana" skicka objektet i motsatt riktning. Klicka på knappen "Ändra" längst upp i rutan anpassad animering och peka på "Rörelsebanor" och sedan "Rita anpassad sökväg" och välj ett alternativ att rita om animation om du vill.