mynewspapers.net

Hur man drar bra blommor

Hur man drar bra blommor


Rita stilleben är ett viktigt steg till att bli en skicklig konstnär. Blommor kommer i en mängd olika former, och varje blomma kan se mycket olika ut från nästa. Detta innebär att du har ett nästan obegränsat utbud av blommor för att rita. Rita en bra blomma kan dock vara knepigt. Om du följer några enkla steg, kommer du snart att redo att dra någon blomma som du vill.

Instruktioner

Hur man drar bra blommor

• Titta närmare på den blomma som du vill rita. Om du tittar på en bild eller direkt på blomma vilda, undersöka det så detaljerat du kan. Titta på stjälken, några blad och kronblad. Titta på formen och storleken av kronbladen och hur många det är. Nyckeln till ritning en bra blomma är att vara realistisk. Detta innebär bland annat så detaljerat du kan, så det är viktigt att grundligt undersöka blomman.

• Dela blomman upp visuellt i en samling former. Varje blomma kan delas upp i en rad former, så till att börja med, bör du leta efter viktiga figurer i blomman du ritar. Vanligtvis kronblad blir en oval eller rund form, och stammen kommer att vara en rektangel. Till exempel kan en tusensköna brytas ner lätt som en serie av ovaler kring en cirkulär centrum. Andra blommor kan vara mer komplicerad. Men om du tar din tid, kommer du att kunna slutföra det här steget med någon blomma.

• Fyll in med mer realistiska former. När du har avslutat din enkel form ritning, är det dags att gör din blomma ser mer realistiskt. Arbeta med att skapa en mer exakt form runt grundläggande dispositionen. Din oval kronbladen bör få en grövre disposition, som i verkliga livet kronbladen är inte perfekt ovaler. Detta gäller för resten av blomman också. Arbeta på att ändra de enkla formerna i konturerna som är mer realistisk.

• Lägg till mer i detalj. Blommorna är full av skuggor, vener och brister, och en bra ritning bör omfatta alla dessa funktioner. Skugga i bladen där de verkar vara mörkare. Detta kommer att lägga till en livligare, tredimensionell känsla i ritningen. Genom att lägga till vener och brister blad och kronblad, kommer du lägga till textur och en känsla av realism. Ta din tid på detta steg, eftersom det är viktigt att föra din bild till liv. Dock inte alltför ryckas med detaljer, eftersom detta kan resultera i sista bilden ser rörigt, särskilt om du ritar i mindre skala.

• Håll Rita olika typer av blommor. Börja med helt enkelt formade blommor, som daisy, och sedan arbeta dig upp till Rita mer komplicerade former. Försök inte att hoppa i på djupt vatten; ta dig tid att behärska din ritning teknik på enkla blommor innan tillämpa det till mer komplicerade sådana.