mynewspapers.net

Hur man dränera olja från en gammal gräsklippare

Hur man dränera olja från en gammal gräsklippare


Varje motor behöver service, spelar ingen det roll om det är motorn i bilen eller i din gräsklippare. En viktig del av någon tjänst förändras olja eftersom det blir smutsiga med tiden och inte gör sitt jobb också, äventyrar hälsa och prestanda av din motor. Det rekommenderas att du service din gräsklippare varje år, så här är hur man ska komma igång genom att ändra oljan.

Instruktioner

Oljebyte

• Aktivera din gräsklippare i några minuter att värma upp oljan. Detta kommer att göra det mindre tjock så det kommer att köras lättare ut ur motorn. Stäng sedan gräsklipparen. Ren alla gamla gräs eller smuts från runt oljestickan locket med en våt trasa så att det inte släppa in i motorn under oljebyte. Ta bort oljestickan och lämna den gemensamma jordbrukspolitiken bort.

• Placera handfatet eller bredvid gräsklipparen och vända gräsklipparen på sin sida tills oljan börjar att hälla i bassängen. Om din gräsklippare har en separat olje-dränering-kontakt, ta bort detta efter att se till att oljan kommer att stöta på handfatet. Det kan finnas under gräsklipparen och kräver käppar att ta bort den. Lämna gräsklipparen dränering i några minuter så all olja rinner ut.

• Om din gräsklippare har en olja filtrera det är en bra idé att ändra detta på samma gång som du ändrar din olja. Helt enkelt placera en mindre maträtt under det att fånga olja och skruva loss den. Ersätt filtret innan påfyllning gräsklipparen med olja. Kör en liten mängd olja runt tätningen på oljefilter innan du lägger och inte hårt det.

• Sätta en tratt i toppen av den gemensamma jordbrukspolitiken mätsticka och häll i ny olja i gräsklipparen. Hålla kontroll av oljenivån med oljestickan så att du inte lägga för mycket i. Det bör finnas ett märke på oljestickan att berätta den maximala rekommenderade nivån. Den optimala mängden olja att använda kan också hittas i manualen.