mynewspapers.net

Hur man dödar vinstockar som har törnenVinstockar kan vara mycket svårt att kontrollera. De tenderar att växa snabbt och ganska aggressivt, växa in i trädgård sängar, upp träd och över gräsmattor, för att nämna några. Om dina vinstockar har törnen och du har oroande döda den, kan det vara gemensamma weedy vinstockar kallas smilax eller greenbriar. Oavsett vilken typ av taggiga vinstockar du har, om möjligt, är det bäst att döda den medan dess barn innan det blir utom kontroll och innan dess rotsystem blir stora och svårare att döda.

Instruktioner

• Använd tjocka trädgård handskar när du arbetar med vinstockar med törnen. Bär också, långa, gamla kläder som du inte har något emot att lurat av törnen.

• Minska taggiga vinstockar med beskärning eller beskärning sax. Om basen av vinstockar är för tjock för grensaxar, kan en såg vara nödvändigt. Om vinstockar har tunna stjälkar, kan ett gräs trimmer fungera.

• Gräva i marken för att undersöka vine's rötter. Om de är knölar eller rhizomer, som växer nära ytan och är lätt att ta bort, gräva så många av dem som möjligt ur marken och slänga. Detta kommer att minimera ny tillväxt.

• Måla några stubbar kvar med en herbicid märkt som en pensel mördare eller om du vet identiteten på din bush, väljer du en märkt för att döda den.

• Spraya bladen på ny tillväxt med en borsta, brett blad eller icke-selektiv herbicid, per etikett instruktionerna. Återigen, om du vet identiteten på vinstocken, välja en herbicid som listar det på dess etikett. Om du använder bekämpningsmedlet i ett område där det också kan döda i närheten växter eller gräs, måla herbicid på vine's blad i stället för besprutning.

• Återställa bekämpningsmedlet när taggiga vinstockar växer. Det kan ta ett till två år av envishet att döda vinstockar helt.