mynewspapers.net

Hur man dödar trädrötter med salt

Hur man dödar trädrötter med salt


Tree borttagning kan vara ett farligt, dyrt och kladdigt jobb. En olycklig konsekvens av några träd borttagningar är en stor stubbe och rotsystem som finns kvar även efter trädet är slipade och släpade bort. Även om majoriteten av trädet är borta, kan rötterna fortfarande vara kapabel att gro ny tillväxt. Döda trädrötter omedelbart efter ett träd att förebygga risken för ny tillväxt och påskynda nedbrytningen av rötterna och stubbe.

Instruktioner

• Borra hål i rötterna på en 20 graders vinkel med en borrmaskin och 4 cm (1 1/2 tum) borrspets. Utrymme varje hål 10 cm (4 tum) ifrån varandra. Enligt master gardener Ed Hume, måste varje hål vara mellan 20 cm och 25 cm (8 och 10 tum) djup. Om du behöver döda en hela stubben, borra hål i toppen av stubben också.

• Fyll hålen i rötterna och stubbe med salt. Salt i någon form kan användas, oavsett om det vanliga bordssaltet eller bergsalt.

• Täck hålen med minst 2,5 cm (1 tum) av jord och 5 cm (2 tum) av kompostmaterial. Vatten kompostmaterial tills ordentligt fuktig.

• Tillsätt mer vatten till mulched området varje dag för att se till att rötterna bo fuktig. Den höga koncentrationen av salt och fuktig miljö kommer att uppmuntra kost utfiskning och nedbrytning.